Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
SPORDA ŞİDDET İÇİN TEK YÜREK

SPORDA ŞİDDET İÇİN TEK YÜREK

Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor maçı öncesi çıkan olaylarda Muhammed Yücel´in hayatını kaybetmesi sonrası yapılan çalışmalarda tek yürek olundu.

TARİH: 7.01.2019 17:24
Son Güncelleme: 7.01.2019 17:24
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Bsona Sancak derneğinde biraray gelen devlet potokolü sonrası iki takımın başkanları, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa protokolüyle birlikte sporda şiddete dikkat çekmek için bir araya geldi.

Yıldırım Bosnaspor Kulübü Başkanı Saffet Eryüz ve Küçükköyspor Kulübü Başkanı Muzaffer Şahintürk, As Başkan Metin Ebret´in yanı sıra hayatını kaybeden Muhammed Yücel´in babası Fatih Yücel, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin UstaBayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Serkan Acar, Bayrampaşa AK Parti İlçe Başkanı Ersin Saçlı, Bayrampaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Sultan Alabacak, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar ve yönetimi, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Adnan Liçina ve iki takımın taraftarları katıldı.

Basın açıklamasından önce her iki takımın başkanları, Muhammed Yücel´in babası Fatih Yücel´e çiçek takdim etti. Ardından Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu´nun ortak basın açıklaması yapmasıyla birlikte taraflar birbirlerine kardeşlik ve dostluk mesajı verdiler. Sporda böyle şiddet olaylarının yaşanmaması için ortak mesaj veren başkanlar, ardından hatıra fotoğrafı çektirerek birlikteliklerini gösterdiler.

USTA: BU TÜR OLAYLARI LANETLİYORUZ
Sporda şiddete karşı olduklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Millet olarak bu cezayı çekmemek adına bir daha bu tür olaylar yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz. Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçeleri paşa paşa geçinirken aynı zamanda bir çatı altında bir ailenin mensupları olarak güzel bir şekilde yaşamını sürdürürken bu tür olayları kınıyoruz. Özellikle spor camiası olarak da bu tür olaylara fırsat vermemek için hep birlikte mücadele edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz. Biz bu tür olayları lanetliyor, karşı olduğumuzu da belirtmek istiyoruz" dedi.

AYDINER: SPORDA ŞİDDETE YER OLMAMALIDIR
Sporun evrenselliğine değinen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Spor denilince dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin hangi dine mensup olursa olsun hepsi sahada dostluk için, kazanmak için mücadele veriyorlar. Tribünlerde de taraftarlar onlara tezahürat ediyorlar. İşte bu güzel tezahüratın tüm dünyada hakim kılmasını istiyoruz. Barış, saygı ve kardeşliğin hakim olması gereken sporda şiddete yer olmamalıdır? diye konuştu.

ERYÜZ: KARDEŞLİĞİMİZ İLELEBET SÜRECEK
Küçükköyspor ile kardeş olduklarını dile getiren Yıldırım Bosnaspor Kulübü Başkanı Saffet Eryüz, "Biz Küçükköy ile iç içeyiz. Ben kendim Küçükköy doğumluyum. Biz etle tırnak gibiyiz. Bizim aramızda bir husumet yoktur, olmayacaktır. Biz kendileriyle kardeşiz ve kardeşliğimiz ilelebet sürecektir. Tek temennim budur. Sporda yaşanmaması gereken bir olay yaşandı, hepimizin başı sağolsun, mekanı cennet olsun. Hiçbir sportif başarının bir candan daha değerli olmadığını biliyoruz ve ligden çekildik. Bir Muhammedimiz daha kaybolmasın diye ligden çekildik" ifadelerini kullandı.

EBRET: MUHAMMED´LERİN ÖLMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Sporda şiddeti kınayan ve Yıldırım Bosnaspor ile yan yana olduklarını ifade eden Küçükköyspor Kulübü As Başkanı Metin Ebret, "Yıldırım Bosna bizim kendi takımımız, kendi semtimizin takımı, yan yanayız. Küçükköy camiası olarak bu olayı kınadık. Camia olarak bir daha Küçükköy´ün adının bu tip işlerle anılmaması veya Muhammedlerin ölmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kendilerine yakışanı yaptılar. Ligden çekildiler. Biz onaylamadığımız halde ligden çekildiler. Centilmence bir davranıştı" şeklinde konuştu.

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Anahtar Kelimeler: SPORDA ŞİDDET İÇİN YÜREK
ÖZNUR AKSOY PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞTİ

ÖZNUR AKSOY PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞTİ

UNUTULAN ACILAR, TEKERRÜR EDEN KADER: MARMARA DEPREMİ'NİN 27. YILI

ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NİN İLK GÜNÜNDE KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ SARDI

TMB BAŞKANI M. ERDAL EREN: DEPREME KARŞI HAZIR OLMAK, GELECEĞE KARŞI SORUMLULUĞUMUZDUR

İSTANBUL’UN EŞSİZ SİLUETİ, 14. TAYK–EKER OLYMPOS REGATTA’NIN GÖRKEMLİ FİNALİNE EŞLİK ETTİ

ANADOLU’NUN KADİM ŞEHİRLERİNDEN ERZURUM’UN DOKUZ GÜNLÜK KÜLTÜR, SANAT VE GASTRONOMİ SERÜVENİ BAŞLADI

BAYRAMPAŞA’DA DOĞRU STRATEJİ UYGULAYAN KARLI ÇIKAR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE USTALIĞIN İZLERİNDEN ÇOCUKLARIN HAYALLERİNE

DÜNYANIN KITALARARASI TEK TRİATLONU, BEYKOZ’DA YAPILACAK

TÜRK KIZILAY GAZZE’DE PROTEZ DESTEK PROJESİ BAŞLATTI

NERMİN HANIM ZEYTİNLİĞİ’NDEN KAZ DAĞLARI’NIN BEREKETİNİ SOFRALARA TAŞIYAN LEZZET

DÜNYA SOFRALARININ PROTEİN İHTİYACINI KARŞILADILAR, YILLIK İHRACATTA 2 MİLYAR DOLARI AŞTILAR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE OĞUZHAN KOÇ'TAN “GELELİ KEBABI”NA TAM NOT

BAYEGAN PENDİK, SÜPER LİG’DE ÜÇÜNCÜ KEZ ZİRVEDE

ATİLA AYDINER BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN SIRAKAYA’YI YENİ GÖREVİNDE ZİYARET ETTİ

OKULDA TUVALETİ ERTELEYEN ÇOCUKLARDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA DİKKAT

SULTANGAZİ’DE YILDIZLI GECELER UNUTULMAZ FİLMLER

EYÜPSULTANLI “FİLENİN SULTANLARI” KAMERUN’U AĞIRLADI

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI 20. YILINDA TÜRKİYE VE AVRUPA’DA AYAKTA ALKIŞLANDI

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
2.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
3.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
6.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
7.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
10.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
11.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
14.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
17.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
18.ERZURUMSPOR FK 1 0 1 0 -3 0