Siyaset dünyasında covid 19 alarmı!

Siyaset dünyasında covid 19 alarmı!

Ekim ayında siyaset dünyasında Covid-19 vakaları arttı.

TARİH: 9.11.2020 12:45
Son Güncelleme: 9.11.2020 12:45

Siyaset dünyasında koronavirüs vakalarının artması ile testi pozitif çıkan siyasi isimler gündemdeydi. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın hayatını kaybetmesi, siyaset dünyasını ve sevenlerini üzdü.

Edinilen bilgiye göre Türkiye, Ekim ayında koronavirüse yakalanan siyasi isimlere odaklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), iki aylık tatilin ardından yeniden yasama çalışmalarına başladı. TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Meclis'teki koronavirüs tablosunu paylaşan Şentop, Mart ayından bu yana Meclis'te 15'i milletvekili olmak üzere 276 kişide virüs tespit edildiğini belirterek, 41 personelin tedavisinin sürdüğünü söyledi. Salgının milletvekilleri ve Meclis çalışanları arasında da yaygınlaşmasından sonra normal şartlarda haftada üç gün çalışan vekiller, kısa çalışma dönemine geçti.

Siyasiler arasında vakalar arttı

Ay boyunca koronavirüs vaka sayılarındaki artışla beraber, siyasiler arasında testleri pozitif çıkan ve tedaviye alınanların sayısında artış yaşanmaya başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesabından açıkladı. Bakan Soylu, eşinin ve kızının da covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Doktorların tavsiyesi üzerine hastanede tedavi altında olduklarını belirten Süleyman Soylu, bir müddet hastane ortamında süren tedavisinin ardından, doktorların da uygun görmesi sonucu tedavisine evde devam ediyor. Soylu, testleri pozitif olan eşi ve kızının ise testlerinin negatife döndüğünü açıkladı.

Koronavirüsle mücadele eden siyasi isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İBB sözcüsü Murat Ongun sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada; “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastanede tedavi süreci başlayan Başkanımızın sağlık durumu iyidir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamada; yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvurduğunu ve yapılan test sonucunun pozitif çıkması ile tedavi sürecinin başladığını belirtti.

Testinin pozitif çıkması üzerine, karantinaya alınan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın da, hafif semptomlarla geçirdiği koronavirüs tedavisinde son aşamaya geldiğini belirtti. Kalın “Şu anda gayet iyiyim hamdolsun. Arayan, soran, mesaj gönderen, dua eden herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Mesut Yılmaz hayatını kaybeti

Özellikle 90’lı yılların Türk siyasetine damga vuran isimlerden biri olan eski Başbakanlardan 73 yaşındaki Mesut Yılmaz, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.  Geçtiğimiz yıl yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanan Mesut Yılmaz’ın, Ocak 2019’da yaptırdığı operasyon sonucu kanserli tümörü temizlenmişti. Mayıs 2020’de bu defa beyin sapında tümör saptanan Yılmaz, gerçekleştirilen ameliyat sonrası tedavi görüyordu. Tedavi sürecinde gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine yenik düşerek vefat eden eski Başbakan Mesut Yılmaz, İlahiyat Camisi’ndeki cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve çok sayıda siyasi ismin katıldığı törende taziyeleri Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz kabul etti.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Anahtar Kelimeler: Siyaset dünyasında covid alarmı!

DİVAN, BAŞKAN, BAŞKAN VEKİLİ: NE FARKI VAR? MECLİSİ GERMEYE GEREK VAR MI?

YAZ KUR'AN KURSLARI YAPILAN PROGRAMLA AÇILDI

KITALARIN BİRLEŞTİĞİ NOKTADAN HAYKIRIYORUZ! UNUTMA UNUTTURMA!

SAADET PARTİSİ’NDEN NATO’YA HAYIR

6. ULUSLARARASI SREBRENİTSA KOŞUSU BAYRAMPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İGDAŞ’TAN 3.3 MİLYAR TL’LİK REKOR YATIRIM

İBRAHİM AKIN, BAKAN MURAT KURUM İLE GÖRÜŞTÜ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

EYÜPSULTANLI KADINLARA BOĞAZ GEZİSİ

HÜSEYİN BAŞ :-"BU DESTANSI MİLLÎ MÜCADELE'NİN ADI KURTULUŞ SAVAŞI'DIR"

EYÜPSULTAN'DA ŞARKILAR EŞLİĞİNDE HATIRALARA YOLCULUK YAPTILAR

SULTANGAZİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM

BAYRAMPAŞA’DA İHALE TARTIŞMASI BİTMEK BİLMİYOR

MEHMET ALİ ALTINKILIÇ: ISRARLA "SAYIN BAŞKAN" İFADESİNDEN KAÇINIYORLAR

MECLİSTE YAŞANILAN SÖZ VERMEME KONUSUNU BASIN BİLDİRİSİYLE KINADILAR

MECLİSTE GENE OLAY: BAŞKAN VEKİLİ SÖZ VERMEDİ, CHP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ.

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ ŞİKAYETÇİ OLMUŞ: GÜLERİM BU HALLERİNE!

BELEDİYE İTİRAF ETTİ: TUNA SPOR SABRİ AKPINAR PARKINDA İŞGALCİ DURUMUNDA

BELEDİYE İTİRAF ETTİ: DONDURMA BÜFESİ KAÇAK YAPI, PARKTA İŞGALCİ

BAYRAMPAŞA’DA FECİ OLAY: ÇATIDAN KOPAN BETON PARÇALARI CAN ALDI

İFLAS EDEN İSFALT’A KARŞI AK PARTİLİ ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK HAMLE: ARFALT HİZMETE AÇILDI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Perşembe 25.4 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.1 ° / 20 ° Güneşli
  • Cumartesi 30.4 ° / 21.3 ° Güneşli