https://www.atakansigorta.com/

ŞİŞLİ BELEDİYESİ, 7 ÜLKENİN KATILDIĞI ROMACTED II KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yürütülen “ROMACTED II Kapanış Konferansı”nda konuştu.

TARİH: 26.12.2024 09:00
Son Güncelleme: 26.12.2024 09:00

Şişli Belediyesi’nin de 2018 yılından bu yana paydaşı olduğu “ROMACTED” programının kapanış konferansı Şişli Grand Cevahir Otel’de gerçekleşti. “Yerel düzeyde iyi yönetişim uygulamalarının yaygınlaştırılması ve Roman vatandaşların güçlendirilmesinin desteklenmesi" amacıyla yürütülen ROMACTED II Programına Şişli Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Konferansta konuşan Başkan Şahan, Roman yurttaşların karar alma süreçlerine katılımını sağlamak için hayata geçirilen Roman Eylem Planı’ın önemine vurgu yaptı. Şahan, “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız, bireyleri yardıma bağımlı hale getiren yaklaşımları reddedip dayanışmayı ve hak temelli çözümleri esas almaktadır. Bu doğrultuda amacımız, Roman vatandaşlarımızın eşit yurttaşlık temelinde toplumsal katılımlarını ve aidiyetlerini güçlendirecek uzun vadeli projelere imza atmaktır. Şişli Belediyesi olarak bu anlayışla, Roman yurttaşların karar alma süreçlerine katılımını sağlamak üzere Roman Eylem Planını hayata geçirdik. Bu planla amacımız; ihtiyaçları doğrudan Roman vatandaşlarımızla birlikte belirlemek ve bu doğrultuda somut, etkili adımlar atmaktı.” dedi.

“KUŞTEPE EŞİTSİZLİKLERLE MÜCADELENİN SİMGESİ HALİNE GELMİŞTİR”

Başkan Şahan, Roman yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Kuştepe Mahallesi’nde yaşam odaklı bir kentsel dönüşüm süreci başlatacaklarını belirterek şunları söyledi: “Göreve geldiğim günden bugüne kadar ilçemizde en fazla bir araya geldiğim toplulukların başında Romanlar gelmektedir. Sık sık ifade ettiğim gibi İstanbul’un, Şişli’nin, Kuştepe’ye bir borcu olduğunu düşünüyorum. Derin yoksulluğun en somut hissedildiği bölgelerden biri olan Kuştepe, aynı zamanda bu eşitsizliklerle mücadelenin simgesi haline gelmiştir. Sosyal demokrat bir belediye başkanı ve aynı zamanda bir şehir planlamacı olarak, barınma sorununu yalnızca bir fiziksel ihtiyaç olarak değil, temel bir insan hakkı olarak görüyorum.

“AMACIMIZ TOPLUMSAL ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ATIM ATMAKTIR”

Geçmişte yaşanan hatalardan ders çıkarmanın önemini de burada özellikle vurgulamak istiyorum. Sulukule’de yaşanan sürecin, Roman vatandaşlarımızı yaşam alanlarından kopardığına hepimiz tanıklık ettik. O dönemde bu adaletsizliğe karşı büyük mücadele vermiş biri olarak en büyük hedefim görev sürem boyunca Kuştepe’de kentsel dönüşüm sürecini yaşam odaklı bir çerçevede başlatmaktır. Bunun ilk adımı olarak Kuştepe’de Kentsel Dönüşüm Ofisimizi açtık. Ofisimiz öncelikle mahallede toplumsal yaşam alanlarının daha verimli kullanımını hedefleyen projelere imza atacak. Çünkü amacımız yalnızca bir fiziksel değişim değil; toplumsal adaletin sağlanması için de atım atmaktır. ROMACTED programı kapsamında açtığımız Kuştepe Yaşam Merkezi, bu dönüşüm yaklaşımımızın somut bir örneğini teşkil etmektedir. Bu merkezde ağırlıklı olarak çocuklara yönelik düzenlendiğimiz atölyeler ve etkinliklerle, onların sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu merkez yalnızca bir başlangıçtır. Gelecek dönemde gençlere, kadınlara ve mahalledeki diğer kesimlere yönelik programlarımızı genişleterek devam edeceğiz.”

SIRP BAKAN ZİGMANOV: EN BAŞARILI PROGRAM OLDU

Sırbistan İnsan ve Azınlık Hakları ve Sosyal Diyalog Bakanı Tomislav Zigmanov da konuşmasında, “İyi yönetişim ve yerel düzeyde Roman toplumunun güçlendirilmesi söz konusu olduğunda biz de bakanlık olarak bu programı destekledik. Program, Sırbistan topraklarında şu ana kadar uygulanan en başarılı programlardan bir tanesi olmuştur. Özellikle Roman toplumunun standartlarını iyileştirme yönünde en başarılı program olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

7 ÜLKEDEN 15 BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

ROMACTED II Programına 7 ülkeden 15 belediye başkanı katıldı. Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya, Sırbistan ve Kosova’dan katılımcıların hazır bulunduğu programda, Avrupa Konseyi Eşit Haklar ve İnsan Onuru Genel Müdürlüğü Ayrımcılık Karşıtı Birim Direktörü Hallvard Gorseth, AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Laurent Guirkinger, Sırbistan İnsan ve Azınlık Hakları ve Sosyal Diyalog Bakanı Tomislav Zigmanov, Avrupa Konseyi Program Koordinasyon Direktörü Claus Neukirch, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müzakareleri Direktörü Holger Schroeder de birer konuşma yaptı. Konferansta, Avrupa Konseyi Eşit Haklar ve İnsan Onuru Genel Müdürlüğü Ayrımcılık Karşıtı Birim Direktörü Hallvard Gorseth tarafından başta Şişli Belediye Başkanı Şahan olmak üzere tüm konuşmacılara plaket takdim edildi.

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

BAYRAMPAŞA’DA GURME LEZZET DURAĞI: PEYNİRCİ RIZA MİTİNG HAVASINDA AÇILDI!

SULTANGAZİLİ GENÇLER SAMSUN LADİK AKDAĞ KIŞ KAMPI’NDA

BAYRAMPAŞA’DA KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI MÜCADELE

GÖNÜLLER SULTANI RAMAZAN, BAYRAMPAŞA'DA DOLU DOLU YAŞANACAK

OKUL-CAMİ BULUŞMASI: ÇEDES KAPSAMINDA EĞİTİMCİLER VE DİN GÖREVLİLERİ BİR ARAYA GELDİ

MEHMET YEĞEN’DEN AÇIKLAMA

ADALET BAKANLIĞINA YILMAZ TUNÇ’UN YERİNE AKIN GÜRLEK ATANDI.

ALİ YERLİKAYA'NIN YERİNE İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ

BAYRAMPAŞA KAHVECİLER ODASINDA NECATİ YİĞİT GÜVEN TAZELEDİ

HASAN MUTLU’DAN 10 ŞUBAT ÖZEL MESAJ: ZİNDANDA 151 GÜN, OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ

SURİYE TÜRKMENLERİ BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI

BAYRAMPAŞA’DA CAMİLER RAMAZAN’A HAZIRLANIYOR

ESENLER’DE DAMAKLAR HAMSİYLE ŞENLENDİ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAVUNCU’DAN BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARMA

ÇİFT BAŞLI KARTAL TEKİRDAĞ’DA ŞAHLANDI: İL BAŞKANLIĞI KURULDU

"ETKİN PİŞMANLIK" BİLMECESİ: İFADELER, KAYITLAR VE ÇELİŞKİLER!

HASAN MUTLU: İTİRAFLARA TEPKİ GÖSTEREREK MESAJ YAYINLADI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN ŞUBAT AYI BOYUNCA “SEVGİ ETKİNLİKLERİ”

CUMHUR İTTİFAKI’NDA İSTİŞARE ZİYARETİ: İBRAHİM AKIN’DAN MHP’YE ZİYARET

GENÇLERDEN ÇİFTALAN PLAJI’NDA ANLAMLI ÇEVRE ETKİNLİĞİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ŞİŞLİ BELEDİYESİ, 7 ÜLKENİN KATILDIĞI ROMACTED II KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul

15.02.2026

  • İMSAK 06:27
  • GÜNEŞ 07:52
  • ÖĞLE 13:23
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 18:44
  • YATSI 20:05

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
  • Pazar 17.2 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.6 ° / 7.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 14.8 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı