SİNEK VE HAŞEREYE KARŞI SOKAKLAR İLAÇLANIYOR

SİNEK VE HAŞEREYE KARŞI SOKAKLAR İLAÇLANIYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, başta sivrisinek olmak üzere haşere türleriyle mücadele etmek ve halk sağlığını korumak için sokak sokak ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, yaz aylarında insan sağlığını tehdit eden sivrisinek ve haşere türlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ile koordineli olarak her türlü uçkun ve haşereye karşı ilçe genelinde ilaçlama çalışması yapıyor. İlaçlama çalışmalarıyla bulaşıcı hastalık taşıyan mikropların, haşereler vasıtasıyla yayılmasının ve zararlı canlı türlerinin üremesinin önüne geçilmesi hedefleriniyor.

ÇALIŞMALAR 16 MAHALLEDE PERİYODİK OLARAK SÜRÜYOR   

Teknik donanımlı araçlar ve uzman personelle yürütülen ilaçlama çalışmalarında, insan sağlığına zarar vermeyen çevre dostu ilaçlar kullanılıyor. Genel ilaçlamanın yanı sıra, sivrisinek ve karasinek larvası ile de mücadele eden ekipler, yaz boyunca program doğrultusunda ilçedeki 16 mahalleyi ilaçlamaya devam edecek.