Tarih: 13.02.2021 19:41

SEVGİLİLER GÜNÜ MÜ? VERGİLİLER GÜNÜ MÜ?

Facebook Twitter Linked-in

'Sana sevgiler bana vergililer günü' denilen videoda alınan her üründe, vatandaşın devlete yüksek vergi ödemek zorunda bırakıldığı mizahi bir şekilde anlatıldı.

Yarın 14 Şubat Sevgiler Günü. Birçok kişi sevdiğine hediye almayı planlarken Deva Partisi sosyal medya ekibi, bir video hazırlayarak vatandaşın üzerindeki vergi yükünü anlattı. "Sevgililer Günü yaklaştı, hazır mısın hediye almaya?" notuyla paylaşılan videoda, "Ne alırsan ben vergime bakarım. Yüksekten yüksekten toplarım." denildi.

BİR TELEFONA 5 BİN 406 LİRALIK VERGİ

Yüksek vergilerin eleştirildiği videoda, 11 bin liraya akıllı telefon almak isteyen bir kişinin, bin 678 lira KDV,  3 bin 107 lira ÖTV, 565 TRT Bandrolü ve 56 lira Bakanlık kesintisi vermek zorunda olduğu belirtiliyor.

"BU GÜNLER BİTECEK"

Videonun sonunda ise devletin vatandaşın peşinden alacaklı gibi koştuğu günlerin biteceği ifade edilerek "Bir gün devletin peşinden alacaklı gibi koştuğu bu günler bitecek. Sevgiler günü vergiler günü olmaktan çıkacak. Çünkü herkesin kazancına göre vergilendirilmesi mümkün, adil vergilendirme mümkün,  bu adaletsizliğe son vermek için, omuzlarımıza yüklenmiş ağır vergileri hakkaniyetli bir sisteme kavuşmak hepimizin devası." sözlerine yer veriliyor.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —