SELAMİ AMCANIN HİKÂYESİ RAMAZAN KAMPANYASINA İL-HAM OLDU

Kızılay, bu Ramazan’da da tüm Türkiye ile birlikte tek başına yaşayanlar, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu içten bir biçimde izleyicilerle paylaştı.

TARİH: 21.02.2026 22:35
Son Güncelleme: 21.02.2026 22:38

Türk Kızılay, “Bu Ramazan’da da Bir Başına Olanların Yanı Başındayız” sloganıyla başlattığı iyilik seferberliğini hayatın içinden bir hikâyeyle kamuoyuna duyurdu. Ramazan ayı için hazırlanan kampanya filmi, Aksaray Gözlükuyu köyünde 15 yıldır tek başına yaşayan Selami Salman’ın yaşamından ilhamla hazırlandı. Kızılay, bu Ramazan’da da tüm Türkiye ile birlikte tek başına yaşayanlar, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu içten bir biçimde izleyicilerle paylaştı.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında insani yardımlar, sosyal destek programları, kan bağışı organizasyonları ve uluslararası insani diplomasi faaliyetleriyle her yıl milyonlarca insana ulaşan Türk Kızılay, Ramazan kampanyası filmini yayımladı. 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus oranının %11,1'e yükseldiği, yalnız yaşayan kişi sayısının 5,5 milyonu geçtiği Türkiye’de sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi için aşevleri başta olmak üzere pek çok çalışma yürüten Kızılay, kampanya filminde de bu ihtiyacı görünür kıldı. 

Selami amcanın evinde çekildi

“Bu Ramazan’da da Bir Başına Olanların Yanı Başındayız” sloganıyla hazırlanan film, Aksaray Hasan Dağı eteklerindeki Gözlükuyu köyünde 15 yıldır tek başına yaşayan Selami Salman’ın gerçek hayat hikâyesinden ilham aldı. Gözlükuyu köyünde Selami amcanın evinde çekimleri yapılan film, Kızılay gönüllülerinin Ramazan kapsamında köye yaptığı ziyaret üzerinden paylaşma ve yan yana durma ruhunu sade ama etkileyici bir anlatımla izleyicilerle buluşturuyor.

İşte o hikâye

Selami Salman’ın Ramazan kampanyasına ilham olan hikâyesi şöyle:

1991 yılına kadar 180 hanenin yaşadığı Gözlükuyu köyü, susuzluk nedeniyle alınan bir kararla Dölek mevkisine taşındı. Köyün sakinleri yeni yerlerinde yeni bir yaşama başlarken, geçmişinden ve anılarından kopmak istemeyen Selami Salman ile eşi köyde kalmayı tercih etti. Ancak Selami Salman 15 yıl önce eşini kaybetti. Şehirde yaşayan yedi çocuğu ve 15 torunu olmasına rağmen köyden ayrılmak istemeyen Salman, 15 yıldır Gözlükuyu’nun tek sakini olarak yaşamını sürdürüyor. Günlük yaşamını kendi imkânlarıyla devam ettiren Selami amca, her sabah günün ilk ışıklarıyla uyanıyor. Sonrasında odununu kırıyor, çeşmeden suyunu taşıyor, sobasını yakıp, çayını demliyor. Kış aylarında yollar karla kapandığında ekmeğini kendi yapıyor, günlük ihtiyaçlarını kendi emeğiyle karşılıyor. ‘Ben bu köyde doğdum, bu köyde de öleceğim’ diyen Selami Salman, Gözlükuyu’nun tek sakini olmaya devam ediyor. Köyde zaman zaman ziyaretçilerini ağırlayan Selami amcanın kapısını çalan Kızılay Aksaray Şubesi yetkilileri de ihtiyaçları konusunda her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

BAYRAMPAŞA’DA HANIM HAFIZLAR İCAZETLERİNİ ALDI

CHP’DE YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR: DSP ÜÇÜNCÜ PARTİ

RECEP ÖZTÜRK KÖŞE YAZILARIYLA GAZETEMİZDE

KADINLARIN GÜÇ BİRLİĞİ: ÖZLEM DEMİR’DEN KADIN MUHTARLARA ZİYARET

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTILARI VE 2025 YILI FAALİYET RAPORU

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI: 905 MİLYON TL BÜTÇE AÇIĞI

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ

KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ EMANETLERE SAHİP ÇIKACAKTIR!’

BELEDİYE MECLİSİ NİSAN 2026 TOPLANTISI MEHMET ALİ ALTINKILIÇ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

TOKAT’TA SANAT RÜZGARI: BAYBURT’LU SANATÇILARDAN VALİ KÖKLÜ’YE ANLAMLI ZİYARET

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR’DEN KURUM ZİYARETLERİNİ DEVAM EDİYOR

BAŞSAVCI HASAN MUTLU İDDİANAMESİ İÇİN TARIH VERDI

BAYRAMPAŞA’DA ENGEL TANIMAYAN DOĞUM GÜNÜ SEVİNCİ

BELEDİYE NE YAPIYOR?: EMEKLE OYNAMAK BU KADAR UCUZ OLMAMALI!

YENİDOĞAN MAHALLESİ MUHTAR ADAYI TÜRKAN HACIMALE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI 1. OTURUM TOPLANTISI YAPILDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ’NDE 4 PARTİ, KARMAŞIK DÜZEN

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİNE CUMHUR İTTİFAKI HAKİM OLDU

ÖZLEM DEMİR’DEN PARTİLERE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

BAYRAMPAŞA İÇİN KARAR VAKTİ: NİSAN 2026 MECLİSİ VE KUTUPLAŞMA SINAVI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
SELAMİ AMCANIN HİKÂYESİ RAMAZAN KAMPANYASINA İL-HAM OLDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 29 21 3 5 45 68
2.FENERBAHÇE A.Ş. 29 19 1 9 38 66
3.TRABZONSPOR A.Ş. 29 19 3 7 25 64
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 29 16 6 7 19 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 29 13 8 8 17 47
6.GÖZTEPE A.Ş. 29 12 6 11 10 47
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 29 9 8 12 -4 39
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 29 9 11 9 -1 36
9.KOCAELİSPOR 29 9 12 8 -9 35
10.TÜMOSAN KONYASPOR 29 8 11 10 -5 34
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 29 8 11 10 -11 34
12.CORENDON ALANYASPOR 29 6 8 15 1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 29 6 13 10 -13 28
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 29 7 15 7 -17 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 29 6 16 7 -14 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 29 4 14 11 -33 23
17.İKAS EYÜPSPOR 29 5 17 7 -23 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 29 5 19 5 -25 20
  • Çarşamba 16.4 ° / 9.8 ° false
  • Perşembe 15.2 ° / 8.9 ° false
  • Cuma 14.5 ° / 9.1 ° false