Tarih: 27.03.2021 21:47

ŞEHİTLER ANISINA 250 BİN KUR’AN

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale’de şehit olan 250 bin Mehmetçik anısına ‘250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz’ projesini başlatan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi, düzenlediği bir kahvaltı organizasyonuyla projenin basın lansmanını gerçekleştirdi. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında, başta Afrika’da ve Türkiye’de olmak üzere 250 bin ihtiyaç sahibine Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Golden Tulip Hotel’de bir kahvaltı programı düzenleyen AGD İstanbul Şube Başkanlığı, ‘Onu Yaşamak İçin Sen de Hediye Et’ sloganıyla başlattıkları ‘250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz’ projesinin basın lansmanını gerçekleştirdi. AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç’in açıklamalarda bulunduğu programda medya mensuplarına projenin detaylı anlatıldı. 250 bin Kur’an-ı Kerim, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 250 bin Mehmetçiğin anısına, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başta Afrika’da ve Türkiye’de olmak üzere yardım ulaştırdığı mazlumlara hediye edilecek.

AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, projenin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, “AGD İstanbul Şubesi olarak insanımızın özellikle de gençlerimizin Kur’an-ı Kerim ile buluşmasını ve onu başucu kitabı olarak sürekli okumasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Halisane niyetlerle yapılan bu çalışmalar vesilesiyle Rabbimizin milletimizi ve ümmeti her türlü musibetlerden muhafaza etmesini ve bağışlamasını temenni ediyoruz. Misyonu inançlı ve fedakâr bir neslin yetiştirilmesi olan AGD, muhatap olduğu gençliğin içinde bulunduğu meselelerle ilgilenmek ve bu meselelere meşru dairede çözümler üretmek için gayret ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE’DE CAN VEREN 250 BİN ŞEHİDİMİZE ATFEDİYORUZ”

Kur’an-ı Kerim’in önemini ifade eden Yunus Genç, “Ramazan-ı Şerif yaklaşırken bu çalışmayı başlatmamızın elbette özel bir anlamı vardır. Salgın dolayısıyla herkesin yoğunluklu olarak evlerinde vakit geçirdiği bu dönemde her türlü meseleye çözüm yolları sunan hayat rehberimizin bu hastalığa da bir şifa vesilesi olacağını ümit ediyoruz. Çalışmamızın sloganındaki 250 bin sayısı da alelade seçilmiş bir rakam değildir. Şehadeti dualarının en başına koyan bir gençlik hareketi olarak her yıl bu ay içerisinde Çanakkale’de dini ve istiklali için can veren 250 bin şehidimize atfen bu sayı özellikle seçilmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Rabbimizden rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

“DAĞITIM SÜRECİNDE ÇALIŞMAMIZIN PAYDAŞI CANSUYU DERNEĞİDİR”

Projenin gerçekleştirilmesinde Cansuyu Derneği’nin katkılarına değinen Yunus Genç, “Bağışçılarımızın Kur’an-ı Kerim hediyelerini tespit etme ve kabul etme bağlamında talep toplama sürecini başlatmış oluyoruz. Kur’an-ı Kerim hediye etmek isteyen bağışçılarımız, oluşturulan web sitesi, il merkezimizdeki çağrı merkezi ve ilçe merkezlerimizdeki sorumlularımız vasıtasıyla bağış işlemlerini yapabileceklerdir. İkinci etapta ise gelen hediye Kur’an-ı Kerim’ler hızlı bir şekilde talep edilen yerlere ulaştırılmış olacaktır. Dağıtım sürecinde çalışmamızın bir paydaşı olan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin hem yurtiçi hem de yurtdışı dağıtımındaki yetkin dağıtım kanallarından istifade etmiş olacağız. Ayrıca hediye Kur’an-ı Kerim bağışı yapmak isteyen kurumsal ve bireysel bağışçılarımızın dağıtım sürecindeki taleplerini de dikkate alma gayretinde olacağız” diyerek hediye Kur’an-ı Kerim’lerin özenle yerlerine ulaştırılacağının altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —