SEDA KAÇAN TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI’NDA GENEL KLASMAN BİRİNCİLİĞİ KAZANAN İLK KADIN PİLOT OLDU!

SEDA KAÇAN TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI’NDA GENEL KLASMAN BİRİNCİLİĞİ KAZANAN İLK KADIN PİLOT OLDU!

Ülkemizi motor sporlarında Global arenada temsil eden Bitci Racing Team AMS'nin başarılı pilotu Seda Kaçan'ın Türkiye Pist Şampiyonası'nda genel klasman birinciliği kazanan ilk kadın pilot oldu.

Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk yarışta, sıralama dereceleri daha yavaş olmasına rağmen dört çeker otomobili ile iyi start alan rakiplerinin ardında kalan Pınar ve Kaçan, tampon tampona mücadele etti. Pınar’ın öndeki rakibiyle yaşadığı temas sırasında soğukkanlılığını koruyarak aradan sıyrılan Seda Kaçan yarışın geri kalanını lider olarak sürdürdü ve Türkiye Pist Şampiyonasında zafer kazanan ilk kadın pilot olarak şampiyona tarihine adını yazdırdı. Barkın Pınar yarışı ikinci, Gökhan Kellecioğlu ise üçüncü olarak tamamladı ve başarılı takım bir kez daha podyumu doldurdu.

“Başarının cinsiyetten bağımsız olduğunu kanıtlama yolunda önemli bir adım."

Seda Kaçan elde ettiği başarıların ardından “Takım olarak 2023 sezonuna tarihe geçecek bir ilki başararak başlamış olmanın verdiği gurur ve mutluluk içerisindeyiz. Bu birincilik kadınların bu spordaki varlığını ve başarının cinsiyetten bağımsız olduğunu kanıtlama yolunda önemli bir adım oldu. Bunu başarabilmemin en önemli destekçisi olan takımım Bitci Racing Team AMS’ye ve başta sponsorlarıma sonsuz teşekkürler! Onların inancı ve desteği olmasaydı olmazdı.” diye konuştu.