Tarih: 28.05.2023 21:37

SEÇMEN, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DEVAM DEDİ

Facebook Twitter Linked-in

14 Mayıs 2023 Tarihinde yapılan Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanlığı için, Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet ittifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı Adayı Sinan Ogan, Muharrem İnce seçimlere katıldı, Muharrem İnce adaylıktan çekilmişti. Katılan adaylar 50+1 oy çıkaramadığı için 2. Tura kalmıştı.    

Kesin olmayan sonuçlara göre 2. Tur seçimi %52 ile alan Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Kısıklı’da bir konuşma yaptı. Konuşmasında yine Kemal Kılıçdaroğlu ve Muhalefeti hedef aldı. 

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu tamamlamış bulunmaktayız” diyen Erdoğan, “Teşkilatımızın tüm mesnuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesini sağlayan herkesi tebrik ediyorum. AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıldır olduğu gibi layık olacağız. Pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız” dedi. 

CHP’yi hedef alan Erdoğan  2018'de CHP'nin vekil sayısı 146, 2023'te CHP'nin vekil sayısı 169, 40 Milletvekili diğerlerinin şimdi 129'a düştüğünü söyledi.  Kaybettiği vekiller sebebiyle CHP bay bay bay Kemal'e hesabını soracağının altını çizdi.

Kesin olmayan sonuçlara göre:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN :  %52.09

KEMAL KILIÇDAROĞLU : %47.91

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —