SABRİ AKPINAR’DA BÜYÜK SORUNLAR NELER?

Sabri Akpınar Parkı, İsmetpaşa ve Muratpaşa mahalleleri için önemli bir ortak nokta olmasına rağmen yaşanan sorunlarla baş başa kalmış durumda. Parkın özellikle afet toplanma alanı olmasına rağmen eksiklikler göze çarpıyor.

TARİH: 12.01.2024 11:35
Son Güncelleme: 12.01.2024 12:08

Tuna Caddesi üzerinde bulunan Sabri Akpınar Parkı, son dönemde çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Yapılan incelemelerde, çimenlerin bakımsızlığı, çardakların eksikliği, göletin içindeki kirli su, basketbol sahasındaki kötü durum ve güvenlikle ilgili endişe verici durumlar ortaya çıktı. 

Parkın yeşil alanlarındaki çimlerde bakımsızlık göze çarpıyor. Bazı bölgelerde çimenlerin yerini toprak almış, bazı bölgeler de ise çimenler uzamış ve budanmamış durumda. Çardakların bir kısmı yerlerinde yokken, parkın ortasında bulunan yapay göletin içindeki suyun yokluğu ve temizlik sorunları da dikkat çeken diğer konular arasında bulunuyor.

BASKETBOL SAHASI OLMUŞ HARABE SAHASI

Çocuk parkında bulunan aletlerin bakımı yapılmış ve iki adet trambolin eklenmiş fakat basketbol sahasındaki potaların eskimiş ve ağalarının yırtık olması, sahanın etrafındaki demir parmaklıkların kırık veya yamuk olması, spor alanlarının bakımsızlığı açıkça gözlemlenebiliyor. Ayrıca, parkın içinde bulunan ilçe sağlık müdürlüğünün yanındaki çimenlerde motor lastik izlerine rastlanması, parka motor girişinin yasak olmasına rağmen uygulanmayan kuralların yarattığı bir sorunu ortaya koyuyor. Vatandaşlar, bu durumdan rahatsız olduklarını ve bu konuda denetim eksikliği olduğunu belirtiyor.

AKŞAMLARI KARANLIK VE TEHLİKELİ

Parkın güvenlikle ilgili sorunları da gündemde. Vatandaşlar, özellikle akşamları parkın güvenli olmadığını ve karanlık olduğunu ifade ediyor. Yapılan incelemelerde parkta 11 adet sokak lambası ve 11 adet güvenlik kamera noktası olduğu belirlendi. Ancak, bu önlemlere rağmen vatandaşlar, güvenlik konusundaki endişelerini dile getiriyor. Daha önceki haberimizde de yer verdiğimiz baz istasyonu konusu ise halen çözüme kavuşmamış gibi görünüyor. Tepkilere rağmen parkta bulunan baz istasyonu, çevre sakinlerinin doğal yapının bozulmasına karşı duyduğu rahatsızlığı sürdürüyor.

AFETLER İÇİN YETERSİZ TOPLANMA ALANI

Afet durumları için hazırlıklı olması beklenen parkta, afet konteyneri dahi bulunmuyor. Bu durum, olası bir afet durumunda parkın geçici yerleşim ve yardım çalışmalarına uygun olmadığını gösteriyor. Parkın afet toplanma alanı olma özelliği göz önüne alındığında, altyapı eksikliği ve güvenlik sorunları, acil müdahalenin gerekliliğini ortaya koyuyor.Sabri Akpınar Parkı'nın İsmetpaşa ve Muratpaşa mahalleleri için önemli bir buluşma noktası olması, bu sorunların daha geniş bir kitleyi etkilediğini gösteriyor. Parkın, bölge sakinleri için hem rekreasyon alanı hem de acil durum toplanma noktası olarak önemli bir rol oynaması nedeniyle, yetkililerin bu sorunlara acilen çözüm bulması bekleniyor.

Editör: Burak İNCEOĞLU

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

Anahtar Kelimeler: SABRİ AKPINAR’ BÜYÜK SORUNLAR NELER?

ARNAVUTKÖY’DE DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU

VALİ DAVUT GÜL BAYRAMPAŞA’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI

ÖDEV EVLERİ’NDE YIL SONU COŞKUSU: GELECEĞİN YILDIZLARI SAHNEDE!

2. GELENEKSEL ESMEK ÖRGÜ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

BAŞKAN DURSUN DOWN SENDROMLU BASKETBOL MİLLİ TAKIMIMIZLA BİR ARADA

SABRİ ŞENEL’DEN “TÜRK VE TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE KALIR MI?”

TÜRK MİLLETİ İKTİDARDAN VE MUHALEFETTEN DAHA FAZLASINI İSTİYOR, DAHA FAZLASINI HAKKEDİYOR!..

BAYRAMPAŞA SPOR TESİSLERİ İÇİN YATIRIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

GENÇLİK MERKEZLERİ TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ DOKUZ GÜNLÜK MARATONUN ARDINDAN RENKLİ BİR FİNALLE SONA ERDİ

LGS SINAV ÖĞRENCİLERE İKRAMLAR BELEDİYESİ’NDEN

SULTANGAZİLİLER İÇİN KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLADI!

İSTANBUL’UN SESİ GAZETESİ 19. YILINI KUTLADI

YAPAY ZEKA PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

BİSİKLET TURU VE MİLLÎ MAÇ HEYECANI YEŞİLAY’DA YAŞANDI

KIZILAY YILIN İLK 5 AYINDA 1,2 MİLYON ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALDI

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU’DAN SABRİ AKPINAR PARKI TEPKİSİ

BAYRAMPAŞA’DA ÇIRAĞLAR YAKILDI, SEMAHLAR DÖNÜLDÜ: VAKIF ŞUBESİ AÇILDI!

MİLLİ MAÇ COŞKUSU MEYDANLARA SIĞMADI: TÜRKİYE TEK YÜREK!

MİLLİ TAKIM 2- 0 YİNEDE CANINIZ SAĞOLSUN

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
SABRİ AKPINAR’DA BÜYÜK SORUNLAR NELER?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Çarşamba 28.1 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Cuma 23.6 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı