https://www.atakansigorta.com/

RUMELİ BALKAN DERNEKLERİNDEN GÜÇBİRLİĞİ

Bayrampaşa’da bulunan Rumeli ve Balkan dernekler platformu üye dernekleri yemekli bir toplantı da biraraya geldi.

TARİH: 24.12.2021 14:21
Son Güncelleme: 24.12.2021 14:21

    2016 Yılında kurulan, başkanlığını önceki dönem Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammet Sancaktar’ın şimdi önceki dönem Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Sadettin Kurtuluş’un yürüttüğü Rumeli Balkan Dernekleri Platformu üye derneklerin katıldığı bir toplantıda biraraya geldi.

    13 dernekten oluşan Rumeli Balkan Dernekleri Platformu Başkanı Sadettin Kurtuluş açılış konuşmasında Tanışma ve kaynaşmayı hedeflemek, üzüntü ve sevincimizde bir arada olabilmek için tamamen gönül birliği esasına dayalı bu platformu kurduklarını söyledi.

    Sadettin Kurtuluş; “Osmanlı Devleti’nin dağılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra Rumeli Balkan topraklarında yaşayan Evladı Fatihan bakiyesi soydaş akraba topluluklarımız çeşitli nedenlerle doğdukları toprakları zorunlu ya da isteyerek bırakıp ana yurdumuz olan Türkiye’ye göç etmişlerdir.

    Göç sonucu İstanbul’da en çok tercih edilen yerlerden birisi Bayrampaşa olmuştur. Bugün Rumeli balkanlardan göç edenler, onların çocukları ve nesilleri ile birlikte yaklaşık 150.000 kişi Bayrampaşa’mızda yaşamaktadır. Büyük bir hasret ve acı ile yaşadıkları toprakları terk ederek  Rumeli balkanlardan göç eden büyük ecdadımız kendi örf-adet, gelenek, kültürlerini yaşatmak, nesilden nesile aktarmak için birçok kültür sanat, folklor, spor, hemşeri, dayanışma ve yardımlaşma dernekleri vakıflar, federasyonlar, hatta konfederasyonlar kurarak, bu kuruluşlar ile bir araya gelebilmeyi ayrıca varlıklarını devam ettirebilmeyi, ülkelerine yararlı işler yapmayı hedeflemişler ve başarmışlardır.

Kurulan bu dernekler daha çok geldikleri ülke göçmenlerine hitap etmekteydi. Geldikleri topraklarda kalan akraba ve soydaşlarımıza yapılan siyasi, sosyo-ekonomik baskılar, haksızlıklar katliam ve soykırım gibi insanlık dışı olaylarla bir daha karşılaşılmaması, gerekli dayanışmanın sağlanması ve sahip çıkılması için her türlü faaliyetlerde bulunmuşlardır. O topraklarda barış ve dostluğun, sosyal-kültürel ve ticari konuların gelişmesinde önemli rol oynamışlardır. En önemlisi de derneklerimiz, sessizce aramızdan göçüp giden büyüklerimizin bizlere miras olarak bıraktıkları güzel bir kültür, örf ve adetlerimizin yanında bizleri dürüst, ahlaklı, inançlı vatanını ve milletini seven, Türk olmaktan daima övünen evlatlar olarak yetişmemizi sağlayan ve bu mirası sonsuza dek yaşatmayı sağlayacak vizyon ve misyon merkezi olmuşlardır.

İŞTE BİZ;  

    01.05.2016 günü 6 aylık bir çalışma sonucunda birlikten kuvvet doğar ilkesi ile aynı amaca hizmet edebilmek, tanışma ve kaynaşmayı hedeflemek, üzüntü ve sevincimizde bir arada olabilmek için tamamen gönül birliği esası ile platformumuzu kurduk.

BİZ BAŞARDIK..

    Rumeli ve Balkanları ilgilendiren her konuda ortak ses olmayı ve ortak hareket edebilme kültürümüzü geliştirdik.15 Temmuz da biz oradaydık. Rasim Ozan Kütahyalı olayında da biz oradaydık. Bomba ile şehit düşen Astsubay Esma Çevik kızımızın ailesi ile birlikteydik. İnönü stadında bomba ile şehit düşen polislerimizin yanındaydık. Ülkemizi ilgilendiren her olayda orada olmayı devam ettireceğiz.

    Biz Rumeli Balkan insanı naif, yardımsever, kapısına polis gelmesini istemeyen, vergisini düzenli ödeyen daima devletinin yanında bulunan değerli bir topluluğuz. Her dönem kaymakamlarımız, mülki amirlerimin ve seçilmiş olan riyaset ile birlik ve beraberlik içinde dayanışma halinde olmuşuzdur. Biz Rumeli-Balkanlardan göç etmiş bir ecdadın çocukları ve torunları olarak, bizlere Rumelili olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanet ettiği vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne daima sahip çıkan ve koruyan bir topluluğuz ve olmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuşmalasını bitirdi.

Katılan dernek başkanları da yaptıkları konuşmalarda platformun önemine vurgu yaptı.

    Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Abdul Naser Şimşek konuşmasında, platformun önemine vurgu yaparak önemli bir kurum olduğunu, platform siyasete bulaşmadan yürüdüğü için güçlü olduğunun altını çizdi. Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammet Sancaktar ise, önceki dönem platformun başkanlığını yaptığını, “Platform gerçek gücümüzü ortaya çıkarmıştır. Cumhurbaşkanımız bu gücümüzü bildiği için bizi dinledi 3 saat süren bir toplantı yaptık” dedi. Önceki dönem Pirlepeliler Dernek Başkanı Süleyman Bilge’de platformun önemli olduğunu çalışmaların sürekli ve canlı olmasını istedi.

Toplantı çekilen aile fotoğrafıyla son buldu.

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN CEZAEVİNDEN YENİ YIL MESAJI “HUKUK OLMADAN HUZUR OLMAZ”

TERAZİDERE'DE VATANDAŞA İMAMOĞLU VE MUTLU SELAMI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’I ZİYARET ETTİ

ARNAVUTKÖY’DEN GENÇ ÇİFTLERE DEV DESTEK: 45.000 TL NAKİT VE ÜCRETSİZ NİKAH

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN, İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ALBAYRAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN MESAİYE OKUL SIRASINDA BAŞLADI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN BEYKOZ VE ÜMRANİYE’YE NEZAKET ZİYARETİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

BAYRAMPAŞA'DA YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM

BU GECE İSTANBUL’A FIRTINA, YAĞMUR KAR GELİYOR

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN’DAN YENİ YIL MESAJINDA HUZUR DİLEDİ

REMZİ ALBAYRAK’ SERBEST BIRAKILDI, BEKİR ÖNDER’ TUTUKLAMA

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN VATANDAŞLARA "KUŞ YEMLİĞİ" ÇAĞRISI

CHP BAYRAMPAŞA SAĞMALCILAR METRO DURAĞINDA VATANDAŞLA BULUŞTU

BEYLİKDÜZÜ’NDE PARKLARA ÇİRKİN SALDIRI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA SULTANGAZİLİ SPORCULAR DAMGA VURDU

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BAYRAMPAŞA’DA YETİŞİYOR

BAYRAMPAŞA'DA EĞİTİM ZİRVESİ: EDEP TOPLANDI

AFETLERE KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ: BAYRAMPAŞA HAZIRLANIYOR

BAYRAMPAŞA’DA GAZİLER VE GENÇLER OMUZ OMUZA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
RUMELİ BALKAN DERNEKLERİNDEN GÜÇBİRLİĞİ

İstanbul

01.01.2026

  • İMSAK 06:50
  • GÜNEŞ 08:22
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:32
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
  • Perşembe 4.4 ° / 0.4 ° false
  • Cuma 6.6 ° / 1.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.7 ° / 5.9 ° false