RUBAP ÜYELERİNDEN BALKANLAR ÇIKARTMASI

RUBAP ÜYELERİNDEN BALKANLAR ÇIKARTMASI

Bayrampaşa Rumeli Balkan Platformu üyeleri dernek başkan ve yöneticileri, Kuzey Makedonya’da çeşitli temaslarda bulundu.

Pirlepeliler Derneği Başkanı İrfan Beşkardeş’in organize ettiği geziye, Bayrampaşa Rumeli Balkan Platforumu (RUBAP) Dönem Başkanı Sadettin Kurtuluş, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Metin Altıntaş, Kanatlar ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Caner Çokçeken, Kırçovalılar Derneği Başkanı Refik Beyler, Kınalılar Derneği Başkanı İsmet Ulusoy, Mozaik Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Kenan Bıçak, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşil, İstipliler Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Önder, Rumeli camiasının tanınmış isimlerinden Adnan Güler, Tek Rumeli TV ekibi katıldı.
RUBAP üyeleri, Kuzey Makedonya’daki temaslarını ilk gününde Pirlepe, Dolneni ve Plasnica belediye başkanlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunuldu, Kırçova’daki köyleri de gezerek burada yaşayan soydaşlarımızla bir araya geldi, Kırçova’da yatırım yapan Türk firması Fortis Enerji’nin güneş enerjisi santralini gezdi, çalışmalar hakkında Fortis Enerji Balkanlar Genel Müdürü Sercan Bravo’dan bilgiler aldı.
Üsküp’te 1884 yılından beri Türkçe eğitim veren Tefeyyüz ilköğretim Okulu’nu ziyaret eden RUBAP heyeti, daha sonra ise Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök’ü makamında ziyaret etti. RUBAP heyeti, Üsküp’te çekilen TRT dizisi Balkan Ninnisi’nin setini de ziyaret ederek başarılar diledi.