RECEP VAROL GELECEK PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

RECEP VAROL GELECEK PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Bayrampaşa’nın siyaset ve STK temsilciliğinden tanınmış simalarından Recep Varol kurucusu olduğu Gelecek partisinden istifa etti.

Dünya balkan Dernekleri federasyonu kurucu Başkanlığı da yapan, Gelecek Partisi Kurucular kurulu üyesi Recep Varol, “Geldiğimiz noktada arzuladığımız ortak akıl ve erdemli bir siyaset anlayışını yerine getirme imkânı kalmadığına binaen Gelecek Partisi'nde ki tüm görevlerimden istifa ediyorum” diyerek gelecek partisinden istifa etti.

Recep Varol istifa açıklamasında; “Ehliyet, liyakat ve şeffaflığı önceleyen temiz siyaset anlayışına dayalı bir düşünce ile Ülkeme ve Milletime hizmet etme adına çeyrek asra dayanan Sivil Toplum geçmişimizin ardından Sn. Ahmet Davutoğlu'nun daveti ile 12.12.2019 'da Gelecek Partisi 'nin Kurucular Kurulu içerisinde yer aldım.

Kuruluşumuzun temel ilkelerinden olan ehliyet ve liyakatin tamamen sloganlarda kaldığı, şeffaflığın, istişare kültürünün yok sayıldığı bir yönetim anlayışına dönmekle verilen onca emeğin beyhude bir çaba olarak kaldığını gördüm.

Ülkemize demokrasi vadederken parti içinde demokrasinin olmaması ve küçük olsun benim olsun düşüncesindeki çıkarcı anlayışın demokratik teamüllerden uzak tutumları nedeniyle bir arpa boyu yol alamayacağımızı anladım.

Oysa, Allah şahit ki niyetimiz makam, mevki ve siyasi ikbal değil bilakis Ülkemizin ve Milletimizin huzurunu, refahını, güvenliğini ve geleceğini düşünerek fedakârlık yapmak bu uğurda çaba göstermekti.

Ancak geldiğimiz noktada arzuladığımız ortak akıl ve erdemli bir siyaset anlayışını yerine getirme imkânı kalmadığına binaen Gelecek Partisi'nde ki tüm görevlerimden istifa ediyorum.” Dedi.