PROF DR. NACİ GÖRÜR'ÜN GEMLİK AÇIKLAMALARI KAFALARI KARIŞTIRDI

PROF DR. NACİ GÖRÜR

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Gemlik ile ilgili yaptığı açıklamalar, taşınması gerektiği yönündeki söylemleriyle çelişiyor.

Haber: Cihan Serdar AKTAŞ

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün 'Gemlik' açıklaması kafaları karıştırdı.

6 ay önce Gemlik'in taşınması için "cehalet" dedi, son televizyon programında "Gemlik muhakkak taşınmalı" açıklaması yaptı

BURSA - Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün birkaç ay arayla Gemlik ile ilgili yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Gemlik'te yapılan çalıştayda konuşan Görür," Canlı kıpır kıpır fayların geçtiği minimum 25 tane il var. Neyi nereye taşıyacağız? Dolayısıyla Gemlik'i, İstanbul'u nereye taşıyacağız? Marmara Bölgesi'ni nereye taşıyacağız? Tekirdağ, Denizli'yi nereye taşıyacağız? Bu iş garip bir şey. Bu biraz da cehalet. Bunları dile getirenler cahil" ifadelerine yer verdi. Görür'ün iki hafta önce bir televizyon programında ise Gemlik'in muhakkak taşınması gerektiğini söylemesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

Gemlik Belediyesi öncülüğünde İstanbul Planlama Ajansı ve TMMOB katkılarıyla Marmara Depremine Gemlik'ten Bakış ve Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı'na katılan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür'ün 6 ay aralıkla Gemlik için söyledikleri kafaları karıştırdı. Temmuz ayı ortasında yapılan çalıştayda Görür, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi size sevindirici bir haber vereyim. Yapılan çalışmalar 1999 depreminden sonra özellikle, 2003 yıllarında Almanlar, Amerikalılar ve bizim Türkiye'den arkadaşlarımızın yaptığı çalışmada, Değirmendere Fayı veya Kuzey Anadolu Fayının o kesimi kırılıp 1999 depremlerini ürettikten sonra bu Geyve Fayı üzerinde büyük ölçüde İznik'e gelinceye kadar bu ana fayın stresini azalttı" dedi.

"Bir KHK ile birlikte Gemlik taşınıyor haberleri çıkmıştı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Gemlik taşınabilir mi? Bir kent bir KHK ile taşınabilir mi?" sorusunu da aynı çalıştayda cevaplandıran Görür, "Gemlik'i taşıyalım ama Gemlik gibi çok yer var. Türkiye'de doğrudan doğruya aktif fayların üzerinde gelişmiş dibinden aktif canlı kıpır kıpır fayların geçtiği minimum 25 tane il var. Neyi nereye taşıyacağız? Dolayısıyla Gemlik'i taşıyalım, İstanbul'u nereye taşıyacağız? Marmara Bölgesi'ni nereye taşıyacağız? Tekirdağ, Denizli'yi nereye taşıyacağız? Bu iş garip bir şey. Bu birazda cehalet. Bunları dile getirenler cehalet" ifadelerini kullandı.

Kaynak: sondakika.com