PİRİNÇÇİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

Eyüpsultan Belediyesi’nin İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işbirliğinde yaptığı Pirinççi Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

TARİH: 22.08.2025 14:19
Son Güncelleme: 22.08.2025 14:21

İlçede; eğitimden spora, kültürden sanata bir çok alanda yeni projeyi hayata geçiren Eyüpsultan Belediyesi, sağlık alanında ki hizmetlerini de aralıksız sürdürüyor.

Son olarak Pirinççi’de yapımı tamamlanan, 2 muayene odası, müdahale odası, bebek bakım ve emzirme odası, aşılama ve bebek/çocuk izlenimleri odası, gebe izlem ve üreme sağlığı odası gibi birimleri bulunan Aile Sağlığı Merkezi törenle açılarak hizmete alındı.

Açılış için düzenlenen törene İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, Eyüpsultan Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediyesi meclis üyeleri, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. 

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

VALİ GÜL “BURADA YAPILAN İŞ ÇOK KIYMETLİ”

 

Törende kürsüye gelerek bir konuşma yapan Vali Gül: “Burada yapılan 20 milyon liralık iş, belki Sağlık Bakanlığı’mızın İstanbul’da yaptığı 335 milyar liralık iş içerisinde küçük görülebilir ama bu mahalle için, burada sizler için, bana göre o 335 milyar liralık işten daha kıymetli. Aile hekimi başına 2 bin 500 sayısına düşecek kadar aile sağlık merkezleri yapmak istiyoruz. Bununla ilgili hiçbir kısıtlama yok, ödenekle ilgili problem yok. Arsa bulduğumuz ve ihtiyaç olarak kabul edilen her yerde ya yeniden yaparak ya da satın alarak, birinci basamak sağlık hizmetini hak ettiği yere gelmiş olacaktır.” dedi.

 

“İŞİN TAMAMLANMASINDA GÖSTERDİĞİ GAYRET İÇİN BÜLENT BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Pirinççi Aile Sağlık Merkezi’nin yapımının, mahalle muhtarının ve Pirinççi sakinlerinin yoğun talebi, Eyüpsultan Belediyesi ile valilik arasındaki yapılan protokol neticesinde başladığını vurgulayan Vali Gül, devam eden işin tamamlanmasında gösterdiği gayret için Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’e teşekkür etti.

 

BAŞKAN ÖZMEN “MERKEZ YAKLAŞIK 20 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIMLA HAYATA GEÇİRİLDİ”

 

Başkan Özmen de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlçemizin sağlık hizmet kapasitesini güçlendirecek Pirinççi Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı için bir aradayız. Merkezimiz, hepinizin malumu olduğu üzere belediyemiz ile  İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında projelendirildi ve hayata geçirildi. Yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen bu merkez ile halkımızın güvenle başvurabileceği çağdaş bir sağlık alanına hep birlikte nihayet kavuştuk. Bu süreçte emeği geçen belediyemizdeki tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta Sayın Valimiz Davut Gül olmak üzere, İstanbul Valiliği yöneticilerimize, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’müze ve nihayet bu süreçte sürekli temas halinde bulunduğumuz sevgili muhtarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

 

“İLÇENİN HER KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRMEYE AYNI HEYECANLA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Konuşmasında, Eyüpsultan Belediyesi olarak ilçenin her köşesine hizmet götürmeye bundan sonra da aynı heyecanla devam edeceklerinin altını çizen Başkan Özmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlayışla önümüzdeki yakın dönemde, yine devletimizin ilgili kurumlarıyla işbirliği içinde Eyüpsultan’ımıza yeni sağlık merkezleri kazandırma noktasında önemli yol katettiğimizi de burada ifade etmek isterim. Pirinççi Aile Sağlığı Merkezi’mizin mahallemize, ilçemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize sağlık ve huzur dolu günler temenni ediyorum.”

 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ GÜNER “YIL SONUNA KADAR 150 YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN DAHA HİZMETE AÇILMASINI PLANLIYORUZ”

 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ise: “İstanbul’un dört bir yanında sağlık tesislerini vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Aile sağlığı merkezleri, sağlık sisteminin ilk başvuru noktası. Aile hekimi bizim sağlık danışmanımız, sağlık avukatımız, ailemizin bir ferdi. Sadece tedavi için değil, sağlığımızı korumak için de başvuracağımız ilk yer. Pirinççi Mahallesi’ne kazandırılan merkezi, eskiden gezici sağlık hizmetiyle verilen aile hekimliği hizmetlerini artık sürekli ve yerinde sağlayacak. İstanbul’da yıl sonuna kadar 150 yeni Aile Sağlığı Merkezi’nin daha hizmete açılmasını planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

YENİDEN MHP İLÇE BAŞKANI OLARAK İBRAHİM YEŞİL ATANDI

MHP İLÇE BAŞKANI TARIK KARATAŞ VEDAMESAJI YAYINLADI

MUHTAR ADAYI SERKAN GÖCELERLİ GAZETEMİZİ ZİAYER ETTİ

İSTANBUL'DA HALK EKMEKDE DAYANAMADI ZAM YAPTI

İSTANBUL’DA 2026 BAĞIMSIZLIK YILI ETKİNLİĞİ: “MUTLULUĞU YAŞAMAK” PANELİNE YOĞUN İLGİ

KENDİSİNİ ANLATAMAYAN VE ANLAŞILAMAYAN ADAM: ATİLA AYDINER

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
PİRİNÇÇİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 33 17 8 8 19 59
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 33 10 13 10 -6 40
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27
  • Salı 22.9 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.5 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.7 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı