PENÇE KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN 9 ŞEHİT

PENÇE KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN 9 ŞEHİT

Pençe-Kilit bölgesinde gerçekleşen terörist saldırısı sonucunda 9 asker şehit oldu. İlk tespitlere göre, çatışmada 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar halen devam etmektedir.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 9'a yükseldiğini duyurdu. Bakanlık, akşam saatlerinde yaptığı ilk açıklamada, çatışmada 5 askerin şehit olduğunu ve 3'ü ağır 8 askerin ağır yaralandığını belirtti. Daha sonra ağır yaralı askerlerden birinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

Ardından, ağır yaralanan iki askerin daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi paylaşıldı. Son açıklamada ise, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgelerine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşlarının daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi. Böylece, şehit olan kahraman silah arkadaşlarının sayısının 9'a yükseldiği ifade edildi.MSB daha önce, bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 15'e yükseldiğini açıklamıştı.

Editör: Burak İNCEOĞLU