Tarih: 17.04.2020 16:54

PAZARLARA ÖNLEM ALINMALI

Facebook Twitter Linked-in

Coronovirüs tedbirleri kapsamında özellikle sağlık bakanı ve sağlık birimleri evde kalın, sosyal mesafeyi koruyun çağrısı yapmalarına rağmen yetkililer tam çözüm üretemeyince vatandaş sosyal mesafeye uymak zorunluluğunu unutup çaresiz pazarını yapıyor.

Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak pazarları takibe aldık.  Bir süredir takipte olduğumuz pazarlar için köklü önlem alınmasını bekledik ama bir ay geçmesine rağmen pansuman tedbirler haricinde bir tedbir alınmadığı ortaya çıktı.

Dün Bayrampaşa'nın Perşembe günleri kurulan, Orta, Altıntepsi ve Yenidoğan mahallerinin ortasında alan Uygur Caddesi üzerinde Arda Turan Spor Tesislerinin altında bulunan diğer günler otopark olarak kullanılan kapalı pazarı görüntülemiştik, bu gün de Cuma günü kurulan Yıldırım Mahallesi açık pazarını görüntüledik. Pazarlarda aynı manzarayla karşılaştık. Açık pazar olmasına ve gıda dışında pazarcıların açmamasına rağmen aynı sıkışıklık göze çarpıyor.

PAZARLARA ÇÖZÜM BULUNMALI

Aslında o kadar zor olmayan bir sorun ciddi şekilde virüsün yayılmasına potansiyel oluşturuyor. Uzmanlar, sağlık Bakanı, Sağlıkçı yetkililer ısrarla sosyal mesafenin ayarlanmasını isterlerken bu tip sorunların problemin çözümünü de zorlaştırıyor.

Dün haberimiz üzerine gazetemizi arayan yada yazan onlarca vatandaş görüntülerin dehşet verici olduğunu ama çaresizlik içinde pazara da gittiklerini ifade etti.

Konuştuğumuz uzmanlar ise pazarlara çözüm bulunmazsa virüsün bulaşıcı olması dolayısıyla tedbirlerin daha zor olacağını, çabaların boşa gideceğini ifade ettiler.  

Belediye vatandaşa dezenfekte hizmeti veriyor ama nasıl...  

Burada boş alan olmasına karşın diğer taraflar sıkışık. Bu tip çok sayıda yer var.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —