PASHADORA Bayrampaşa

Bayrampaşa Belediyesi sanayideki kentsel dönüşüm için İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atila Aydıner çok sayıda kişinin katıldığı törenle ilk kepçeyi vurmasıyla başladı.

TARİH: 5.02.2013 00:00
Son Güncelleme: 5.02.2013 00:00

Sanayide Kentsel dönüşüm kapsamında Muratpaşa Mahallesi Rami Kışla Caddesi’ndeki 20 bin m²’lik sanayi alanı dönüştürülerek, moderin konut ve alışveriş merkezi  inşa edilecek.

 

Alanda depreme dayanıklı 6 bin 500m² taban inşaatında; 33 bin m² ticaret, hizmet ve konut alanının yanı sıra 11 bin m² otopark, yine 11 bin m² kapalı pazar, Deprem Afet Koordinasyon Merkezi, modern kurban kesim yeri ve 400 m²’lik yeşil alan ve spor merkezleri yapılacak.

 

Sanayide Kentsel Dönüşümle yapılacak Pashadora’yı Mutlu İnşaat, Sistem İnşaat ve Meis Tukuaz Konsesyumu yapacak. Törende konuşan Mutlu İnşaat yönetim kurlu başkanı Yüksel Hamzaoğlu Bayrampaşa’ya modern bir yapı kazandıracakları için mutlu olduklarını belirtti.

 

Törende konuşan Kadir Topbaş, Türkiye’de afet riski olduğu ve depreme dayanıklı olmayan binaların olmasından dolayı kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Sağlıklı yaşam alanları oluşturmak ve gerçek anlamda bir şehir inşa etmek adına bu değişimleri yapmak zorundayız. Sanayi alanları başta olmak üzere, kent içindeki alanlarda kentsel dönüşüm kaçınılmaz. Geçmişten gelen plansız yapılaşmanın getirdiği problemleri milletimizle beraber el ele vererek çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

Bayrampaşa’da sanayi alanında başlayan bu dönüşümün diğer çalışmalar için bir model olacağını dile getiren Topbaş, dönüşümün adım adım gerçekleştirileceğine dikkat çekti.  Kadir Topbaş, “Bayrampaşa bugün İstanbul’un çok önemli bir ilçesi. Ben Bayrampaşa Belediye Başkanımızı işadamlarıyla el ele vererek kendi içerisinde dönüşümü sağladığı ve bunu kamu için hizmet alanları oluşturan bir anlayışla gerçekleştirdiği için kutluyorum. Yakın gelecekte Bayrampaşa çok daha farklı, risk yaşanmayan ama güzelliklerle yaşanan bir ilçe olacak.” şeklinde konuştu.

 

Kentsel dönüşümün halka rağmen değil, milletle birlikte yapmaya önem gösterdiklerini belirten Topbaş, dönüşüm yapılacak alanlarda bölge halkının istihdam edilmesi konusuna vurgu yaptı.

BAYRAMPAŞA’YA ‘DEV TESİS’ KURULACAK

 

Kentsel dönüşüme konutların yanı sıra sanayi bölgelerini de dâhil ettiklerini belirten Belediye Başkanı Atila Aydıner, 20 bin metrekarelik alan içindeki 14 bin metrekarelik alanı dikey halinde 6 bin 500 metrekarelik bir alan içerisinde ticaret, hizmet ve konut haline getireceklerini söyledi.

 

Aydıner, “Binlerce insanımız zamanının büyük bir bölümünü sanayi alanlarında geçiriyor. Bunları bilerek içimiz rahat olamaz. Depreme dayanıklı olmayan binalarda çalışmak büyük bir risk. Bu anlamda bu vesileyle sanayide kentsel dönüşümü başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alan dışında kalan sanayi alanlarının da buradan etkilenerek dönüşüm için bize müracaat etmesini ümit ediyorum. Ben buradan kentsel dönüşüme onları da davet ediyorum. Sanayide biz bu değişimi başlatırken, Cezaevi’nin olduğu alanda da kentsel dönüşümü başlatacağız. Bunlarla ilgili uygulama projesi ihaleleri yapıldı. İnşallah İBB Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Kadir Topbaş orada 2 bin 500 konutu kendi öz sermayesiyle Bayrampaşa halkına yapacak. Bu konutlar satılmayacak, Bayrampaşa’da oturan afet konusunda riskli binalarda oturan insanlar oturacak. “ şeklinde konuştu.

 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa cezaevi alanı kentsel dönüşümü başta olmak üzere Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi ve Arda Turan Spor Tesisleri’nin yapımı konusundaki desteklerinden dolayı Kadir Topbaş’a teşekkürlerini sundu.

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

Anahtar Kelimeler:

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ: BABALAR GÜNÜNDE YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
PASHADORA Bayrampaşa

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli