Tarih: 21.02.2024 11:42

PARTİLER BELEDİYE LİSTELERİ, AK PARTİ ZAYIF, CHP YETERSİZ, İYİ PARTİ'DE SUPRİZ

Facebook Twitter Linked-in

AK PARTİ LİSTESİ ZAYIF

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayını İlknur Kovaç Bayraktar olarak açıklamıştı. Meclis üyesi listesini de İlçe seçim kuruluna verilme tarihi olan 20 Şubat 2024 Salı günü verdi. Kamuoyunun kafasında soru olan değişim yaşanacak mı, yoksa mevcutlarla devam edilecek mi? Sorusu da netlik kazandı. Birkaç kişi hariç toptan değişim göstermiş. Listeler açıklandıktan sonra dip dalgadan ciddi tepiler oldu. Ayrıca listede şüpheli şaibeli olanlar olduğu yorumları da ardı ardına geldi. 

Mevcut Meclis üyelerinden Nilüfer Güleryüz, Tolga Güneş, Kenan Bıçak, önceki dönem meclis üyesi Avni Çiçek dışında tamamı yeni ve gençler ağırlıklı olmuş. 8 Kadın adayın olduğu listede 5 – 10 – 15 – 20. Sıralar MHP adayı olarak listede yer aldı. 

Liste 1. Sıra Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Akın, Liste 2. Sıra Gençlik Kolları Başkanı Ali Cengiz Yılmaz, liste 3. Sırada da Pirlepeliler Dernek Başkanı Muammer Kütük listede yer almış. Kontenjan 1. Sıra Nilüfer Güleryüz yer alırken, 2. Sırada Tolga Güneş, 3. Sıra Faruk Ersin, 4. Sıra Erkan Aksoy yer alıyor. 

Liste biraz zayıf gibi görünüyor. Tabi ki her üye kendileri ayrı bir değerdir ama göründüğü kadarıyla ve genel kanaat belediyecilikte tecrübeli pek üye görünmüyor. Aslında çok emek veren olması gerekenler listede yok, çalışmalarıyla göz dolduranlar çok gerilerde çok katkısı olmayanlar hatta yeni teşkilatla tanışanlar ön sıralarda. 

 

CHP LİSTESİ YETERSİZ

CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı olarak Hasan Mutlu açıklanmıştı. Meclis üyesi listesini de İlçe seçim kurluna verilme tarihi olan 20 Şubat 2024 Salı günü verdi.

Kontenjan 1. Sıra mevcut meclis üyesi Atilla Özen, 2. Sıra Ali Karahasanoğlu, 3. Sıra İbrahim Soytürk, 4. Sıra başkanlığa aday adayı olan Recep Öztürk. Listede 1. Sıra Mehmet Demirok, 2. Sıra İbrahim Kahraman, 3. Sırada başkanlığa aday adayı olan seda Türkoğlu yer almış, CHP Bayrampaşa Örgütünün duayen isimlerden Lütfü Kadıoğlu, Gençlik Kolu Başkanı Onur Topçu, Kadın Kolu Başkanı Arzu Doyran gibi isimler ön sıralarda yer almış.

CHP Listelerine bakıldığı zaman daha tecrübeli isimler var ama hepsi CHP’li. CHP Hala kendi oylarıyla kazanamayacaklarının farkında değiller sanıyorum.  Kaç kez rakamlarla yazdık yazdık CHP’nin Bayrampaşa’daki kemik oyunu. Sanırım CHP yerel seçimlerde aldığı oy üzerinden hesap yapıyorlar. Yerel seçimlerde o anki duruma göre oy çıkar. Sürekliliği olan bir oy değildir. Sürekliliği olsa genel seçimlerde de yerel seçimlerdeki oy oranına yakın oy oranını alır. 2019 Seçimlerinde alınan oy farklı durum, 2014 seçimlerinde farklı bir durum. CHP merkez sağ seçmenden oy almadığı zaman kazanma şansı Bayrampaşa’da yok. Listeler yapılırken bu göz önüne alınmamış.

Aday olsun diye aday çıkarmak ve liste yapmak başka bir şey, seçimi kazanacak aday ve liste yapmak başka bir şey. CHP Açısından bakıldığı zaman ilk defa kazanmaya yaklaştığı bir adayla seçime giriyor. Aday Hasan Mutlu hem CHP hem de Merkez sağ seçmen profiline uygun bir aday. Listelerde de bu durum göz önüne alınsaydı şansı daha yüksek olurdu. CHP seçmeni zaten oyunu CHP’ye ne olursa olsun veriyor. CHP’nin ideolojik yapısına oy vermeyen merkez sağ seçmen kendine yakın listede birini bulamazsa oy vermez.

Hiç karşılığı olmayanlar allandı pullandı şişirildi ön sıralarda aday oldu, oy getirecek, karşılığı olanlar listede yer bulamadı. Aslında ne CHP seçmeni nede Merkez sağ seçmende yeri olmayanlar var. Merkez sağ seçmen bu listeye ne diye oy versin? 

İYİ PARTİ’DE SUPRİZ

İYİ Parti Bayrampaşa  Seçime yakın çalkantılı günler yaşadı. İstifalar, ilçe yönetiminde görev değişikliği gölgesinde seçime hazırlanıyor. Yeni atanana İlçe Başkanı Erdal Uğur Acar ilçeye bir hareket getirdi. İstifaların kat kat fazlası yeni üye kazandırdığı bildirildi. 

İYİ Parti Bayrampaşa  Belediye Başkan Adayı Vahit Çelik açıklanmıştı. Verilen listede Liste 1. Sırada sürpriz bir isim çıktı. Zafer Partisi ile bilinen İş İnsanı Bekir Bikliç Yer aldı.   

 

Not: İlçe seçim kurlu askıya kadar listeleri vermiyor, bilgileri partilerden aldık. Diğer partilerin listeleri geldiği zaman yada askıya çıktığı zaman ekleyeceğiz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —