Tarih: 11.10.2024 10:54

OTOPARKSIZ İMAR ARTIŞINA AK PARTİ GRUBU KARŞI ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Meclis 1. Oturumda ilgili komisyonlara havale edilen 11 Maddelik gündemle toplandı.

Toplantı gündem dışı konuşmalarla başladı.

Gündem dışı söz alan MHP Grubu Adına Ali Rıza Bozkurt ay içinde olan öneli olaylara değindi. Ali rıza Bozkurt, “Milli Mücadelenin taçlandırılmış olan cumhuriyet, milletin kendi kaderini ve bizzat istikamet vermesini sağladığı bir oluşumdur” diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

AK Parti Grubu adına söz alan Ali Cengiz Yılmaz 2014 yılında olan 7-8 Ekim olaylarına değindi. Yılmaz, “7 Ekim 2014 yılında yüreklerimizi yakan bir olay meydana gelmiştir. Kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları başı taşla ezilerek vahşice katledildi. Kamu oyunda 7 – 8 olayları olarak bilinen PKK yandaşlarının 35 ilde gerçekleştirdiği şiddet olayları yüzünden iki polis şehit oldu, toplamda 35 kişi hayatını kaybetti. Şiddet olaylarında zarar gören okulların devlete maliyeti 300 milyonun üzerinde oldu. Binlerce yıllık mazisiyle, birlikte yaşama arzusu ve ortak hedeflere ulaşmak amacıyla millet olma şuurunu özümsemiş insanların ülkesi olan Türkiye’de. Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa, ne zaman ayağa kalksa dışarıdaki hasımların ve içerideki hainlerin saldırısına maruz kalmıştır. Bu saldırılarda ülkemizde çıkartılmak istenen yangın, günümüzde vandalizmin körüklenmesiyle denenmeye çalışılıyor.” Dedi.  

Gündem dışı konuşmalar sonrası gündeme geçildi.

İmar artışını konu alan, imar artışıyla birlikte otopark uygulanmasının olmaması İmar Komisyonunun 03 nolu raporuna AK parti Grubu itiraz etti. Grup adına söz alan Muammer Kütük binaların alına oto park olmayan bir imar artışına karşı olduklarını belirtti, raporun komisyona geri gönderilmesi için aykırı önerge verdi. Rapor üzerinde CHP grubu adına Burak Türkkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Özen, AK parti Grubu adına Muammer Kütük’ün yansıra İbrahim Akın Konuştu.

Konuşmalar sonrası aykırı önerge oy çokluğuyla reddedilirken rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

Hukuk Komisyonunun 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, Hukuk ve Sosyal Hizmetler ve Engelli Komisyonunun ortaklaşa 01, Hukuk, Çevre-Deprem doğal Afet ve Kentsel yenileme komisyonun ortaklaşa 02, Tarife, Çevre-Deprem doğal Afet ve Kentsel yenileme komisyonun ortaklaşa 01 nolu raporları oy birliğiyle geçti.

Meclisin 1. Oturumunda Mali Hizmetler Komisyonuna gönderilen raporlar, 2025 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri 25 10 2024 Cuma Günü Saat 14:30’da yapılacak 3. Oturumda görüşülecek.  

  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —