“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 2023” TATBİKATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 2023” TATBİKATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Azerbaycan’da yapılan Türk ve Azerbaycan ordularının ortak gerçekleştirdiği tatbikat başarıyla yapıldı. Tatbikata Yaşar Güler, Zakir Hasanov ve Şerali Mirzon katıldı.

Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’da düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatı başarıyla sona erdiği duyuruldu. Türk Ve Azerbaycan orduları arasındaki koordinasyonun arttırılması için yapılan tatbikatta 3 bin personel, 130 tank ve zırhlı araç, 100 top ve füze sistemi ve yaklaşık 20 uçak ile helikopter yer aldı.

SAVAŞ SAHNESİ GİBİ TATBİKAT YAPILDI

Bakü, Nahçıvan ve işgalden kurtarılan bölgelerde yapılan tatbikatı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzon takip etti. Tatbikat, Türk ve Azerbaycan komando birliklerinin temsili düşmanın mevzilerini ele geçirmesiyle başladı. Ardından  temsili düşman hava savunma birlikleri imha edilerek Türk F16’ları düşmanı hedeflerini etkisiz hale getirdi. Füze ve topçu birliklerinin atışlarıyla birlikte tank birlikleri temsili düşman mevzilerine saldırıda bulundu. Tatbikata katılan Bayraktar TB2 SİHA’lar  düşmanın füze sistemlerini etkisiz hale getirdi. Tatbikat, temsili düşman hattının arkasına havadan indirme yapıp üst düzey komutanları ele geçirmesiyle tamamlandı.