MURAT KURUM TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİNDE

MURAT KURUM TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİNDE

Cumhur İttifakı İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa’ya gelerek Türkiye Bosna Sancak Derneği ve Rumeli Türkleri Federasyonunu ziyaret etti.

Murat Kurum’un Bayrampaşa’da ilk durağı Türkiye Bosna Sancak Derneği oldu. Beraberinde Bayrampaşa Belediye Başkanı Adayı İlknur Kovaç Bayraktar olduğu halde geldiği Türkiye Bosna Sancak Derneğinde coşkuyla karşılandı. 

Yönetimle bir araya gelen Kurum, dernek hakkında bilgi aldı. Solandaki kalabalığa hitap etti, seçimlerde destek istedi.  

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Ziyade dernek hakkında bilgiler verdi katılımcılara teşekkür etti.  

Murat Kurum "İstanbul'umuz, gönül coğrafyamızın her rengini, her güzelliğini barındıran; Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Asya'nın, Avrupa'nın, Anadolu'nun her bir köşesinin kokusunu bağrında taşıyan müstesna bir şehrimizdir. Bizler her zaman bu kültürel çeşitliliğin büyük bir zenginlik olduğu bilinciyle hareket ettik. Bizim tek derdimiz tüm kültürlerimizi bir arada tutmak ve huzur içinde, kardeşlik içinde, birlik içinde yaşatmaktır. İşte Türkiye Bosna Sancak Derneği de bunu çok iyi başarıyor. Binlerce yıllık kültürlerini bu coğrafyada en güzel şekilde yaşatmayı gaye ediniyor. Bu kültür hazinesini gelecek nesillere taşımak gibi önemli bir vazife üstleniyor. Boşnak kardeşlerimiz, kültür mirasını koruma yolunda çok güzel faaliyetler yapmıştır. Ben bu anlamda tüm Boşnak kardeşlerimi tebrik ediyorum. Çünkü kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması için yapılan çalışmaların bizim nazarımızda yeri çok ama çok kıymetlidir." diye konuştu.

Murat Kurum daha sonra Rumeli Türkleri Federasyonunu ziyaret etti.