MUHTARLAR YEŞİL PASAPORT İSTİYOR

MUHTARLAR YEŞİL PASAPORT İSTİYOR

"Türkiye´deki tüm muhtarlar demokratik bir seçim ile halkı tarafından seçilerek görevleri başına gelmişlerdir" yeşil pasaport istiyorlar..

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Selami AYKUT yaptığı yazılı açıklamada; Hiç biri atanmış değildir, 657 tabi devlet memurluğundan yargılanan halk ve devlet arasında köprü vazifesi yapmakta olduğunu belirtti.

Selami AYKUT açıklamasında; "Muhtarlarımızda 5682 kanunun madde 14-A değişik:28/5/1988-3463/2md.Hususi damgalı pasaportlar;(değişik birinci fıkra:22/8/1989 ?KHK-378/1 md.)Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri,eski bakanlar ile birinci.ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T:C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanlarına ve Büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi damgalı pasaport(yeşil pasaport) verilir. Bu haktan tüm Türkiye Muhtarları olarak görevde kaldığımız sürece yararlanmak istiyoruz.

Anayasa mahkemesinde karar alınarak biz muhtarlarında görev yaptıkları süre zamanında hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) alabilmesini 5682 kanunu madde 14-A´ya eklenmesini istiyoruz.

Tüm Siyasi parti genel Başkanlarını, Milletimizi bu konuya destek vermelerini rica ederim" diyerek vatandaşlardan ev yetkililerden destek istedi.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?