MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

YTÜMED bünyesindeki Yıldız Patronlar Platformu, ikinci sezonunu tamamladı. Mühendislik bilgisini girişimcilikle buluşturan platform, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ‘Patron Mühendisleri’ yetiştiriyor.

TARİH: 25.06.2026 22:51
Son Güncelleme: 25.06.2026 22:55

İSTANBUL - Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (YTÜMED) çatısı altında iş dünyası, kamu, akademi ve girişimcilik ekosistemini bir araya getiren Yıldız Patronlar Platformu, 18 Haziran 2026'da gerçekleştirdiği 2. sezon kapanış toplantısıyla önemli bir başarı tablosu ortaya koydu. Sabah 06.45’te başlayan disiplinli toplantı kültürüyle dikkat çeken platform, genç mühendis adaylarına "Nasıl iş bulurum?" yerine "Nasıl patron olurum?" sorusunu sordurmayı hedefliyor.

Ekonomi ve Sanayinin Devleri Gençlerle Buluştu

İki sezon boyunca aralıksız süren toplantılarda; YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın, sanayi dünyasının tanınan isimlerinden Dr. Mehmet Akif Özyurt, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ve Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saim Bahadır başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen holding sahipleri, şirket kurucuları ve üst düzey yöneticiler "Yıldız Konuk" olarak ağırlandı.

TEKNOFEST Projeleri Şirkete Dönüşüyor

Platformun en büyük misyonlarından biri, T3 Vakfı Sinaps etkinliğinde de büyük ilgi gören "Patron Mühendis" yaklaşımını sahaya indirmek. TEKNOFEST gibi organizasyonlarda ortaya çıkan inovatif projelerin ticari birer ürüne ve sürdürülebilir şirketlere dönüşmesini hızlandırmayı amaçlayan Yıldız Patronlar; yalnızca iyi mühendisler değil; şirket kuran, istihdam yaratan ve ihracat yapan liderler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Öğrenciler Sahaya İndi: "Göz Kırp" Projesi Öğrencileri ekosistemin aktif birer parçası haline getiren platformun en genç üyelerinden YTÜ 2. sınıf öğrencisi Hasan Altan Turan, dört arkadaşıyla birlikte Yıldız Teknopark'ta bir teknoloji şirketi kurdu. Yatalak hastalar için "Göz Kırp" projesini geliştiren Turan, platformun sunduğu vizyonun en somut örneği oldu. Her toplantıda 3-4 öğrenci girişimini ağırlayan platform; gençlerin mentorluk, ilk yatırım ve iş ortaklıklarına doğrudan ulaşmasını sağlıyor.

par

Hedef Londra ve Yatırım Fonu

Yıldız Patronlar, mezun ağını sadece Türkiye ölçeğinde değil, küresel boyutta da birbirine bağlıyor. Kasım 2025'te Dubai'de gerçekleştirilen uluslararası buluşmanın ardından, önümüzdeki dönemde Londra'daki mezunlarla da bir araya gelinmesi planlanıyor. Platformun gelecek hedefleri arasında ise genç girişimlere ve teknoloji şirketlerine can suyu olacak bir "Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" oluşturmak yer alıyor.

"Türkiye'nin İş Veren Gençlere İhtiyacı Var"

YTÜMED ve Yıldız Patronlar Platformu Başkanı Fatih Ece, platformun başarısını şu sözlerle özetledi:

"Ülkemizin sadece iyi mühendislere değil, ekonomik değer üreten Patron Mühendislere ihtiyacı var. Bir öğrenci, kendi okulundan mezun olmuş ve sıfırdan şirket kurmuş bir iş insanını gördüğünde hayalleri değişiyor. Gençlerimiz artık 'Nasıl iş bulurum?' yerine 'Nasıl şirket kurarım?' sorusunu soruyor. En büyük başarımız, tecrübe ve sermayeyi gençlerimizle buluşturarak onlara ulaşılabilir rol modeller sunmaktır."

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ: BABALAR GÜNÜNDE YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli