Tarih: 02.08.2018 10:26

MÜCADELECİLER AĞABEYLERİNİ UĞURLADI

Facebook Twitter Linked-in

Liderliğini Aykut Edibali´nin yaptığı türk siyasal hayatına yepyeni bir fikir anlayışı getiren Yeniden Milli Mücadele Hareketi´nin kurcu ağabeylerinden yavuz Aslan Argun bir süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Önceki gün ağırlaşan Argun Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde hakka yürüdü.

Aslen Afyonkarahisarlı olan Argun, Adapazarı ilçesindeki Tarihi Orhan Camisi´nde yüzlerce mücadelecinin ve yakınlarının katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

İkindi namazını mütakiben kendiside mücadeleci olan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Çiçek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Emirdağ Mezarlığı´ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze Törenine, Arslan Argun´un ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ve İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Eski İstanbul Büyükşehir Belediey Başkanı Ali Müfit Gürtuna, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Millet Partisi İstnbul İl Başkanı derviş Doğan, Milli Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Edibali, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, kaymakamlar, Bayrampaşa Gündem Gaztesi Sahibi Mehmet Ceylan,  belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Türkiye´nin dört bir yanından gelen Mücadeleciler katıldı.

Cenaze Emirdağ Mezarlığı´ndaki aile kabristanlığına defnedilmesinin ardından evinin önünde okunan Kuranı kerim ve duadan sonra cemaat dağıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —