Tarih: 10.07.2023 10:57

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 2 ŞEHİDİMİZ VAR

Facebook Twitter Linked-in

Milli Savunma Bakanlığı, bölücü teröristlerin düzenlediği taciz ateşi sonucunda ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Erler Hasan Taş ve Furkan Günergök'ün (25) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da şehit olan Mehmetçikler Taş ve Günergök için bir başsağlığı mesajı yayımladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Milletimizin başı sağ olsun. Pençe Şimşek Operasyonu’nda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz Hasan Taş ve Furkan Günergök’e Allah'tan rahmet; ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun" ifadelerini kulandı.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi Kürtül Mahallesi'ndeki baba evine acı haber ulaşan Taş ailesine, Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Bağış teselli verdi. Bingöllü şehit Günergök'ün bekar olduğu ve cenazesinin merkez Ilıcalar beldesinde defnedileceği öğrenildi. Saldırı, PKK terör örgütü mensupları tarafından Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde gerçekleştirildi.

Bu tür hain saldırıların ülkenin birliğine ve güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğu vurgulanırken, güvenlik birimlerinin terörle mücadelede kararlılığının devam edeceği ifade edildi. Şehit askerlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten yetkililer, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —