MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Miraç Kandili, milyonlarca Müslüman vatandaşın gündeminde yer almaya başladı. Miraç Kandili'nin önemi ve anlamı nedir, Miraç Kandili'nde okunan dualar

MİRAÇ KANDİLİ’NİN ÖNEMİ NEDİR? 

Hazreti Muhammed (s.a.v.) Miraç gecesi, Allah-u Tealâ’nın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

Allah-u Tealâ’nın huzurundan dönen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Miraç gecesinde Müslümanlara hediyelerle döndüğünü bildirdi. Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılınırken ayrıca, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Bununla birlikte, bu mübarek gecede Allahu Tealâ, Hazreti Muhammed'e (s.a.v.) insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahiy etti.

Recep ayının 27. Gecesi olarak idrak edilen Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir. Bu geceyi idrak ederken imanımızın amellerimize ne kadar tesirinin olduğu sualini kendimize sorarak, hareketlerimizin ve yaşantımızın bir otokritiğini yapalım. Kur’an’ın yaşantımızda ne kadar yer aldığını sorgulayalım.

Hüseyin Topbaş'ın yazısını Okumak için tıkla

MİRAÇ KANDİLİNE ÖZEL CUMA MESAJLARI

Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı Cumalar dilerim.

“Yoksa insan, her istediğini elde edeceğini mi sanır.”? (Necm suresi 24.ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever. (Âl-i İmrân, 3/134) Hayırlı Cumalar

Ey Rabbimiz! nurumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü senin her şeye hakkıyla gücün yeter.(Tahrim,66/8) Hayırlı Cumalar.

 



Anahtar Kelimeler: MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN