MİNİK GÖNÜLLER RAMAZAN COŞKUSUNU TEKNE ORUCU İLE ARNAVUTKÖY'DE YAŞADI

Arnavutköy Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklara yaşatmak amacıyla Şehir Parkı’nda tekne orucu iftar programı düzenledi.

TARİH: 13.03.2025 18:00
Son Güncelleme: 13.03.2025 18:00

Arnavutköy Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini çocuklara hissettirmek amacıyla geleneksel hale getirdiği tekne orucu iftar programını bu yıl da Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirdi. Onlarca çocuk, öğle namazının ardından okunan ezanla birlikte tekne oruçlarını dualar eşliğinde açtı.

Ramazan ruhu miniklerle yaşatıldı

Oruçlarını açan çocuklara, iftar menüsü olarak en sevdikleri yemeklerden köfte, patates, makarna ve ayran ikram edildi. Ramazan’a özel hazırlanan süslemeler çocuklara hediye edilirken, hacıvat ve karagöz karakterleri eşliğinde eğlenceli vakit geçirildi.

Şehir Parkı ve Hadımköy’de eğlence dolu Ramazan

Arnavutköy Şehir Parkı’nda Ramazan ayı boyunca çocuklara yönelik buz pisti, atlı karınca, yüz boyama alanları, sahne gösterileri ve ok savaşları gibi etkinlikler her gün düzenleniyor. Hadımköy İstasyon Meydanı’nda da benzer içerikte etkinliklerle çocuklara gün boyu eğlence dolu anlar sunuluyor. Bu alanlarda kurulan oyun ve gösteri alanları, Ramazan coşkusunu çocuklara doyasıya yaşatıyor.

Başkan Candaroğlu: “Sizleri çok seviyoruz, sizin için çalışıyoruz”

İftar programına katılan Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, çocuklarla birlikte olarak onların sevincine ortak oldu. Başkan Candaroğlu,  “Çocuklarımızın en çok sevdiği yemek köfte ve patates. Bugün iftar sofrasında onların en sevdikleri lezzetlerle buluştuk. Sizleri çok seviyoruz. Ramazan ayı paylaşmaktır, birliktir, beraberliktir. Paylaşmak çok güzel bir duygudur. Biz de her Ramazan’da çocuklarımızla birlikte tekne orucumuzu açarak bu duyguyu yaşıyoruz. İnşallah Ramazan Bayramı’nda da yine bir araya gelir, birlikte eğlenceli vakitler geçiririz. Annelerinize, babalarınıza bizden selam götürün. Bilin ki biz sizler için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çocuklar Ramazan coşkusunu yaşadı

Etkinliğe katılan çocuklar, ilk defa tekne orucu tutmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. 9 yaşındaki Elif, “İlk defa oruç tuttum. Biraz zorlandım ama çok güzeldi.” derken, 8 yaşındaki Emir ise “Köfte ve patates en sevdiğim yemekti. İftar çok eğlenceliydi. Ramazan artık benim için daha özel,” ifadelerini kullandı.

Tekne orucu geleneği yaşatılıyor

Anadolu’nun köklü geleneklerinden biri olan tekne orucu, çocukların oruca alıştırılması ve Ramazan’ın manevi havasını hissetmeleri için yüzyıllardır uygulanıyor. Günün belirli bir bölümünde tutulan bu oruç, çocuklara sabır, paylaşma ve manevi değerleri erken yaşta kazandırmayı amaçlıyor.

Arnavutköy Belediyesi, bu anlamlı geleneği yaşatarak hem geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kuruyor hem de çocuklara Ramazan’ın anlam ve önemini eğlenceli bir şekilde aktarıyor.

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

BAYRAMPAŞALI ÖĞRENCİLER DOLMABAHÇE SARAYI’NDA TARİHLE BULUŞUYOR

ÖĞRENCİLER ÇEVRE İÇİN YÜRÜDÜLER

TÜRK KIZILAY; 1.5 MİLYON KAN BAĞIŞÇISI ADINA 4.7 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

VARLIK BARIŞI YENİDEN GELDİ: KİMLERİ İLGİLENDİRİYOR?

ULUSLARARASI GASTRONOMİ FESTİVALİNDE ARNAVUTKÖY RÜZGÂRI

NİZAMETTİN KUTLU ŞİİRİ BIRAKIN BİZİ...

MİLLİ EĞİTİM CAMİASININ ACI GÜNÜ

FATİH MERKEZ KÜTÜPHANESİ'NDE ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜNDEN EVLİYA ÇELEBİ SERGİSİ AÇILDI

GAZİOSMANPAŞA’DA 4 BİN KADININ EMEĞİ KÖKLERDEN GELEN ZARAFET’TE BULUŞTU

ARNAVUTKÖY’ÜN YILDIZ KIZLARI BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

SARIYER’DE “SUDAKİ YAŞAM” İÇİN KIYI TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

TRABZON, DOKUZ GÜN BOYUNCA TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

BU HAFTA VİZYONDA YER ALACAK FİLMLER BELLİ OLDU

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE MİNİK ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK ÇEVRE HAREKETİ

MALATYA KAN ALMA BİRİMİ’NE OKTAY KAYNARCA’NIN ADI VERİLDİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİNDE 'ÜSLUP' GERGİNLİĞİ!

BELEDİYE MECLİSİ NİSAN 2026 TOPLANTISI İBRAHİM AKIN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

İSTANBULDA YAPILAN FAALİYETLERİ SEDA TÜRKOĞLU ÇAM MECLİSTE ANLATTI

BAYRAMPAŞA MECLİSİNDE MHP GRUBU ÖNEMLİ BİR KONUYU DİLE GETİRDİ

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ZİYARETÇİLER EYÜPSULTAN’DA BULUŞUYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MİNİK GÖNÜLLER RAMAZAN COŞKUSUNU TEKNE ORUCU İLE ARNAVUTKÖY

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 27.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 27 ° / 18.6 ° Güneşli