MİLLET İTTİFAKI MİLLET SOFRASINDA BULUŞTU

MİLLET İTTİFAKI MİLLET SOFRASINDA BULUŞTU

Millet İttifakı genel başkanları ve Cumhurbaşkanı Adayı kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığının Millet Sofrası iftarında bir araya geldi.

Millet Sofrası iftar programına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eski İBB Başkanı Ali Müfit gürtuna ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il ve ilçe başkanları, Gelecek Partisi teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bayrampaşa’da CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Aynur Tatlı, Saadet Partisi Hüseyin Gülsümer katıldı.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. İBB Başkanı İmamoğlu da iftar organizasyonundan dolayı Gelecek Partisi’ne teşekkür etti.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu Yaşadığımız deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında; “Ramazan ayı bu sene bir seçimin hemen öncesine denk geldi. Aslında ramazan ayı bu vesileyle siyasetimize belli ilkelerin hatırlatılması için bir vesile oldu. Öncelikle barış ilkesi; İslam’ın kelime kökü olan ‘silm’ barış anlamına gelir. İslam barış dinidir derken bütün insanlığa barış mesajı sunan bir ilahi kelamdan bahsediyoruz. Biz barışın öncüsü olmak zorundayız. İslam dininin esası olan ve kelimenin kökünde huzuru, güvenliği, esenliği, barışı temsil eden aziz dinimizi hakkıyla temsil etme sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu mübarek ramazan gecesinde Millet sofrasını oluşturan genel başkanlar olarak milletimize barış taahhüdünde bulunuyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’da Yunustan örnekler vererek barış ve kardeşlik mesajı verdi.