Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
“MİLLET İTTİFAKI DEĞİL GASP İTTİFAKI”

“MİLLET İTTİFAKI DEĞİL GASP İTTİFAKI”

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, içinde olmadıkları bir ittifakın 'Millet' ismini kullanmasına karşı olduklarını vurgulayarak, Eğer ittifakın ismi değişmesse “Gasp ittifakı” olarak tanımlayacaklarını belirtti.

TARİH: 27.04.2022 10:35
Son Güncelleme: 27.04.2022 10:35
Reklam

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, içinde olmadıkları bir ittifakın 'Millet' ismini kullanmasına karşı olduklarını vurgulayarak, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuruda bulunduklarını açıkladı. Eğer ittifakın ismi değişmesse “Gasp ittifakı” olarak tanımlayacaklarını belirtti.

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İzmir’de düzenlediği “Muhteşem Türkiye İttifakı” çağrısı basın toplantısında Millet ittifakı denilen ittifakın siyasi ahlaka uymadığını, kanunlar açık olduğu halde bir Millet Partisinin adının içinde olmadıkları bir ittifakta olamayacağının altını çizdi.

 "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz. Eğer siz ismimizi kullanmaya devam edecek olursanız biz sizin ittifakınızı 'Gasp İttifakı' olarak tanımlayacağız." diyen Cuma Nacar, Millet Partisi'nin seçimlere katılma hakkına sahip partilerden olduğunu belirtti.

"MİLLET İTTİFAKI BİZİM İSMİMİZİ KULLANIYOR"

Siyasi parti siciline kayıtlı siyasi partilerin isim, amblem, rumuz ve rozetlerinin kanun gereği başka bir siyasi partice kullanılamayacağını kaydeden Nacar, ancak "Millet İttifakı'nın" kendilerinin ismini kullandığını söyledi.

Kurultaylarında "altılı masayı oluşturan" siyasi partilere çağrı yaptığını aktaran Nacar, şunları kaydetti:

"Dedik ki kanun açık; Millet Partisi'nin ismini oluşturduğunuz ittifakta kullanamazsınız. Halk İttifakı, Deva İttifakı, Gelecek İttifakı diyebilirsiniz ama içinde olmadığımız bir ittifakta ismimiz kullanılamaz. Siyasi nezaketle bunun uyarısını yaptık. Şu uyarıyı da yaptık; 'Eğer siz ismimizi kullanmaya devam edecek olursanız biz sizin ittifakınızı gasp ittifakı olarak tanımlayacağız.' dedik."

Bu uyarı sonrası birçok siyasi parti genel başkanı ve kurmaylarının bu konuya dikkat etmesine rağmen ana muhalefet partisi liderinin bu ismi kullanmaya devam ettiğini kaydeden Nacar, "Ayıptır, haksızdır, kanuna aykırıdır. Her birimizin isimleri kendine özeldir." dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ VE AİHM'E KADAR GİDECEĞİZ"

Nacar, Millet İttifakı isminin ilk kullanıldığı dönemde Yüksek Seçim Kuruluna yaptıkları başvurunun reddedildiğini ifade ederek, o dönem partisi seçimlere giremediği için diğer hukuksal yollara başvurmadıklarını, ancak bu kez Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceklerini söyledi.

 

Enver yalvaç
28.04.2022 13:29:07
Çok haklısın başkanım vatandaş olarak yanında yiz

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

TEHLİKELİ BİNA HABERİMİZE AÇIKLAMA: "HER ŞEY KONTROL ALTINDA"

14 AĞUSTOS 2026 CUMA HUTBESİ "HER YETİM BİR EMANET"

SEDA’DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI’NDA ÜSTÜN BAŞARI

TÜGVA SULTANGAZİ 2026 YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI

YÜZLERCE ÇOCUĞUN SÜNNET ŞÖLENİ BOĞAZ TURUYLA TAÇLANDI

İBB’DEN; ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ KIŞLIK SEBZE FİDESİ!

DAHA GÜVENLİ BİR EYÜPSULTAN İÇİN EL ELE VERDİLER

MERSİN BALKAN RESMEN CHP BAYYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI

MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ SARUNE SKRİPKİNAİTE “ŞEVVAL” ADINI ALDI

SONUNDA BUDA OLDU!: SÜLEYMANCILARA DA OPERASYON ÇEKİLDİ

BAYRAMPAŞA’DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLÜYOR: İNŞAAT KAZISI YAN BİNAYI KAYDIRDI, CAN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR!

TÜM İDDİALAR YALAN ÇIKTI 11 AY GEÇTİ: HALA İDDİANAME HAZIRLANMADI

KÜLTÜR VE SANATIN FARKLI RENKLERİ MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE BULUŞTU

ÇOCUĞUNUZUN İLK FOTOĞRAF PAYLAŞIMI ÖNCESİ EBEVEYNLERE 5 KRİTİK ÖNERİ

HASTANE ÇALIŞANLARININ PAYLAŞIMLARI HASTANEYİ BAĞLAR MI?

ÇANAKKALE SAVAŞLARI DİJİTAL DÜNYADA YENİDEN HAYAT BULUYOR

İBB’DEN BİNLERCE GENCE ÜNİVERSİTE TERCİH DESTEĞİ

BAYRAMPAŞA’DA SPOR DOLU AKŞAMLAR BAŞLADI

İSTANBUL ULUSLARARASI BOŞNAK GENÇLİĞİ ZİRVESİ 2026: BAYRAMPAŞA'DA TARİHİ BULUŞMA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

fsdsafsadfsa
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ARCA ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0