MERHUM BAŞBAKAN MENDERES KABRİ BAŞINDA ANILDI

MERHUM BAŞBAKAN MENDERES KABRİ BAŞINDA ANILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adnan Menderes´in idam edilişinin 58´nci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 58´nci yıl dönümünde Topkapı´daki Anıt Mezar´da düzenlenen törenle anıldılar. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

MENDERES: ?ALLAH KOLAYLIKLAR VERSİN?

Saygı duruşu ile başlayan anma programı, Beyazıt Camii Müezzini Abdullah Yılmaz´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti, sonrasında da protokol konuşmaları ile devam etti. Başkan İmamoğlu ve diğer protokol üyeleri daha sonra Menderes´in kabrini ziyaret ederek dua edip karanfil bıraktılar. İmamoğlu, Merhum Menderes´in gelini Ümran Menderes ile bir süre sohbet etti. Menderes, İmamoğlu´na, ?Hayırlı olsun. Allah kolaylıklar versin? dedi.

GENÇ KANATLAR´LA BULUŞTU

Başkan İmamoğlu anma programı öncesinde, Anıt Mezar´ın içinde bulunduğu yerleşkede yer alan Demokratlar Konfederasyonu´nu ziyaret etti. İmamoğlu burada, Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar öğrencileri ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?