MECLİSTE AK PARTİ GRUBU İLİM YAYMA CEMİYETİNİ SORUDU
Tarih: 02.09.2024 16:58 Güncelleme: 04.09.2024 09:59

MECLİSTE AK PARTİ GRUBU İLİM YAYMA CEMİYETİNİ SORUDU

Bayrampaşa Belediye meclisi Eylül Ayı 1. Oturumunda AK Parti Grubu İlim Yayma Cemiyetinin Altıntepsi Mahallesindeki yerinden çıkarılmasının nedenini sordu.

Geçtiğimiz günlerde İlim Yayma Cemiyeti ve Pusula derneğinin faaliyet yaptığı yerlerin başkanlık oluruyla ellerinden alınması Bayrampaşa’da gündem olmuştu. Gazetemizin de ısrarla üstünde durduğu konu AK Parti grubu tarafından 

AK Parti Grubu Adına İBB ve Bayrampaşa Meclis Üyesi Ali Cengiz Yılmaz Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun cevaplandırması için soru önergesi verdi. 

T.C. BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Bayrampaşa Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi arasında imzalanan 13.10.2014 tarihli ortak işbirliği protokolüne göre;  Bayrampaşa İlçesi, Altıntepsi Mahallesi, Filiz Sokak adresinde bulunan taşınmazın “ortak hizmet” projesi gerçekleştirmek amacıyla 2031 yılına kadar İlim Yayma Cemiyeti’nin  kullanımına bırakılması kararlaştırılmıştır. 

İlim Yayma Cemiyeti, 1952 tarihli bakanlar kurulu kararıyla “Kamu yararına çalışan vakıf ve derneklerden”  sayılmıştır. Bahsi geçen adreste Bayrampaşa Belediyesi’yle yürüttüğü ortak hizmet projesinin konusunu ise gençlere ilmi ve bilimsel eğitimler verilmesi oluşturmaktadır. Bu bağlamda neredeyse bila bedel verilmek suretiyle; orta okul ve lise öğrencilerine yönelik olarak temel bilimleri içeren ek ders hizmetleri ve ahlaki gelişime katkı sağlanması için sunulan  Kuran- Kerim derslerinden Bayrampaşa halkımız son derece memnundu. Ancak 31 Mart 2024 tarihli yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Sn. Hasan Mutlu’nun seçimleri kazanarak belediye başkanı olmasına mukabil, taraflar arasındaki işbirliği protokolü belediye başkanlığının tek taraflı beyanıyla feshedilmiştir.

Her ne kadar belediye yönetiminde değişiklik olsa da gençlere ve çocuklara yönelik devam eden bir kamu hizmetinin devam etmesi gereklidir. Zira“devlette devamlılık esastır” anlayışı da bunu gerektirir. Seçimlerin hemen ertesinde hiçbir gerekçe gösterilmeden ileri sürülen fesih beyanıyla bu hizmetin sonlandırılması, bu hizmetten yararlanan vatandaşlarımızda “ötekileştirilme” hissiyatı oluşturduğu gibi tarafımızda da siyasi amaçlarla alındığı kanaatini oluşturmuştur. Bu nedenle aşağıdaki sorularımızın ivedilikle cevaplandırılmasını talep ediyoruz.

  • İdare yaptığı özel hukuk sözleşmeleriyle bağlıdır, fesih iradesinin ileri sürülmesi ise istisnadır; 2031 yılına kadar devam edeceği öngörülen “ortak hizmet” protokolü hangi sebeple feshedilmiştir ?
  • Bu hizmetten hali hazırda faydalanan öğrencilere yönelik olarak, aynı hizmetin ikamesi ve yerine getirilmesi için bir planlama  yapılmış mıdır?
  • Hali hazırda devam eden bir hizmet başkanlığınızca sonlandırılmıştır; bahsi geçen kamu binasında verilecek yeni hizmetin türü nedir ve hangi idare eliyle yerine getirilecektir?

 

ATİLLA ÖZEN’DEN BİLGİLENDİRME 

AK parti Grubunun verdiği soru önergesine bilgilendirme babında Belediye Başkan Yardımcısı Atila özen söz aldı.

Atilla Özen: “Nasıl ki belli kişilerin özel işletmesine verilen Belediyenin yuvaları tekrar Belediyenin sevk ve idaresiyle halka daha uygun ve nitelikli hizmete dönüştürülüyorsa; kamu varlıklarını belirli topluluklara ücretsiz tahsis etme uygulaması yerine seçim öncesi vaat ve söylemlerimizde belirttiğimiz üzere halka tahsis yoluna gidilmektedir. Bu topluluklar üzerinden verilen eğitimler de, Türk Milli Eğitiminin genel amacının belirlendiği 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 2. maddesinde ifade edilen: ‘Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek’ kapsamında yerine getirilecektir.” Dedi. 

 

 

12 EYLÜL CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN UTANÇ VERİCİ GÜNLERİNDEN

Bayrampaşa Belediye meclisi Eylül Ayı 1. Oturumunda gündem dışı AK Parti Grubu adına söz alan Erkan Akgül “Cumhuriyet tarihimizin en utanç verici günlerinden biri şüphesiz ki 12 eylül 1980 tarihidir” dedi. 

Erkan Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü. “Demokrasiye ve toplum barışına neşter vuran bu günde, kendi konum ve yetkilerin millet iradesinden üstün gören bir grup jakoben demokrasiyi kesintiye uğratmıştır. Üzerinden 44 yıl geçmesine rağmen halen utançla hatırladığımız 12 Eylül, demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışının hakim olduğu, Siyasetin güçlendiği ve alanının genişlediği dönemlerde, milletin iktidardaki hissesi de artmaktadır. Ancak 27 Mayıs'lar, 12 Eylül'ler, 28 Şubat'lar ve 15 Temmuz'lara gelirken, Türkiye'nin yaşadığı süreçler bize göstermektedir ki; milleti oluşturan fertlerin dışında kalan ve kendini bu milletin efendisi olarak gören elitler, yönetimde son sözü söyleme hakkını paylaşmak istemezler unutulmamalıdır ki darbeler, azınlığın, çoğunluğa karşı tahakküm kurma ve zor kullanmak suretiyle değerlerinden saptırmayı amaçlamaktadır. 12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, üzerinde hala konuştuğumuz, tartıştığımız 1982 darbe anayasasıdır. Komitacıların çoğu bugün mezarda olsa da, bu anayasa sayesinde gölgeleri hala milleti inancı, düşüncesi ve yaşantısını tehdit etmektedir.

Son günlerde yaşanan; Ankara'da başörtülü olduğu için bir hakim hakkında red talebinde bulunulması, Düzce ve İstanbul'da başörtülü kadınların bir takım tesisleri, kullanımının engellenmesi, olimpiyat madalyalı bir sporcumuzun başörtülü annesiyle paylaştığı fotoğraf sonrası maruz kaldığı hakaretler, diş hekimliği fakültesi öğrencisi genç bir kadının başörtüsü nedeniyle bir kongreye katılmaktan men edilmesi, yine başörtülü genç bir kadının bir alışveriş merkezinde çalışmasına izin verilmemesi, sokak ropörtajı adı altında ve sosyal medya mecralarında Cumhurbaşkanımıza ve O'na oy veren, AK Partimize gönül veren on milyonlara hakaretler edilmesi, bu sakil kişilerin birileri tarafından el üzerinde tutulup baş köşede ağırlanması, çekilen kılıçlar, edilen korsan yeminler...

Bu tür provakasyonlarla toplumun sinir uçlarıyla oynayanlar kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Ülkemizi suni gündemlerin kıskacına hapsetmeye ve milletimizin çizdiği rotadan çıkarmaya çalışanlar bizi karşılarında her zamankinden daha güçlü bir şekilde bulacaklar. Değerlerimize, kutsallarımıza, inancımıza, sevdiklerimize ve sevenlerimize, gönül verenlerimize ve gönül verdiklerimize, uğruna canımızı ortaya koyduklarımıza, birliğimize, dirliğimize, huzurumuza, millet iradesine ve demokratik işleyişimize göz dikenler; her, her zaman darbelerin karşısında durmuş bir siyasi kültürün temsilcileri olarak bizi, yani AK PARTİYİ bulacaklar. AK Parti olarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.” 

 


GÜVENLİ OKUL PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

ANNE – BEBEK KÜTÜPHANESİ 1 YAŞINDA

BAYRAMPAŞA’NIN MÜLKİ AMİRLERİ BİR ARADA

BAŞKAN ÖZMEN NİŞANCI MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BESLENME SAATİ UYGULAMASI’NA ÖDÜL

KARDEŞLER KEMİK İLİĞİ NAKLİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

BAYRAMPAŞA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI

EYÜPSULTAN’DA 2024 -2025 KÜLTÜR SANAT EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

CHP BAYRAMPAŞA KADIN KOLLARI’NDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KARATE HEYECANI BAYRAMPAŞA’DA YAŞANDI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ GENÇLİK SPOR VE SAĞLIK MERKEZİ HIZLA YÜKSELİYOR

BAŞKAN MUTLU, KULÜPLER BİRLİĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAYRAMPAŞA’YA 4. SOSYAL TESİS

“BİR KOLEKSİYONER HİKAYESİ’NİN” TANITIMI EYÜPSULTAN’DA YAPILDI

"TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ" OKULU AÇILDI

RUMELİ TÜRKLERİ'NDEN AYDINER’E VEFA ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ÇİFTÇİ’NİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAYRAMPAŞA’DAKİ OKULLAR İÇİN GÜVENLİK TOPLANTISI

BAŞKAN MUTLU’DAN ZİYARETLER

İBB’DEN KADIKÖY’E BİR ÖĞRENCİ YURDU DAHA

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

19.09.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:34
  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1