Tarih: 07.11.2019 17:17

MECLİSTE İMAMOĞLU GERGİNLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Bayrampaşa Belediye Meclisinde MHP´nin tek üyesi olan Tarık Buğra Özgecan´ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun Fransa´nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu´nda, görevden alınan HDP´li belediye başkanlarını savunduğu konuşmasına atfen yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü ve siyasi uzantısını övücü sözleri nedeniyle şiddetle kınadığını söyledi.

Tarık Buğra Özgecan; "Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi Gazi Mustafa kemal Atatürk´ün iki eserinden biri olan CHP belediye başkanının talihsiz konuşmasından dolayı bu duruma düşmesini CHP meclis üyelerinin dikkatine sunarım.

Demokrasi adına terör faaliyetleri ve terörü övücü beyanları nedeniyle görevden alınmış terör sevicilerini övmek, haklı çıkarmak suçtur. Belediye başkanı Fransa´da yapmış olduğu konuşmada kendi evinde olduğunu söylemiştir. Başkan, İBB koltuğunda misafir olduğunu ima etmeye çalışmıştır.

Siyasi ikballeri uğruna ülke üzerinde olumsuz hesaplarını yurt dışındaki maktumlarıyla birlikte yapan siyasi zihniyetin bu saatten sonra Türkiye´ye verebilecekleri hiç bir şeyin yararı ve faydasının olmadığı açıkça görülmüş ve netleşmiştir. Bunun bilinmesi açısından tarafımızdan gerekli uyarıları yapmak zorunluluğu ve niyeti hasıl olmuştur. Bundan sonra bu tip bir aymazlığın neticesi bizler tarafından her açıdan dikkatle ve titizlikle sizlerin huzurunda defaten her merci ve mecrada dile getirilecektir" dedi.

Tarık Buğra Özgecan´ın konuşması sonrası cevaben söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Çapık ise konuşmasında bir durumu eleştirirken sözlerin daha dikkatli seçilmesi gerektiğini vurguladı. 

Ahmet Çapık, meclis üyesinin konuşmasının yersiz olduğunu belirterek kendisini kınadığını söyledi. Ekrem İmamoğlu´nun 16 Milyon İstanbullunun belediye başkanı olduğunu belirterek; "Ekrem İmamoğlu´nun yurt içinde ve yurt dışında verdiği beyanatlar hukuk, demokrasi adına verilmiş beyanatlarıdır. Biz bu ülkenin asli unsurlarıyız. Türkiye vatandaşı kimliği taşıyan herkes bu ülkenin asli unsurudur.  Bu durumda hiç kimsenin CHP´yi yada başka grupları yargılama sorgulama hakkı yoktur. Bizi sorgularken bizim vatan sevgimizi sorgulama hakkını nerden aldığınızı da merak ediyorum. Konuşma üslubunuza dikkat ederseniz iyi olur diye düşünüyorum" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —