LÖSEV AİLELERİNDEN SAĞLIK BAKANI’NIN İSTİSMAR AÇIKLAMASINA CEVAP

LÖSEV Aileleri, LÖSANTE Hastanesine 7 yıldır verilmeyen tam ruhsat konusunda çocuklarının sesi olmak için Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı basın bildirisi okudu.

TARİH: 23.03.2024 13:48
Son Güncelleme: 23.03.2024 13:48

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Lösemili çocukların aileleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “lösemili hastaları istismar ediyorlar” açıklamasına ilişkin “Bu uslüp lösemili çocuklarımızı ve biz aileleri çok yaraladı. LÖSEV en büyük destekçimiz, ailemiz gibidir” dedi.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı, çocuğu lösemiyle mücadele eden anneler, iyileşmiş gençler ve LÖSEV’in Fedakar babaları Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak basın bildirisi okudu. Aileler, Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya,  Adana, Mersin, Zonguldak, Konya, Karabük, Ordu, Samsun Kayseri, Afyon ve Eskişehir’de bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “lösemili hastaları istismar etmeyin” açıklamasının çocuklarını ve kendilerini üzdüğünü dile getiren aileler, bildiride “Halkın bağışlarıyla varlığını sürdüren, 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye’deki en güvenilir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’e  istismarcı yakıştırması yapmak hangi vicdana sığar? Bu sadece lösemi ve kanser tedavisi gören evlatlarımızın anne ve babaları olarak bizleri değil, LÖSEV’e inanan ve güvenen milyonlarca gönüllü ve bağışçısını da üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatında da açıkça belirtildiği üzere Lösemi ve Kanser hastalıkları multidisipliner tedavi gerektirir. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır.” dedi. Lösemi ve kanser ile mücadele eden aileler 7 Mart’ta Ankara’da buluşarak Sağlık Bakanı’na, LÖSANTE’ye neden tam ruhsat verilmediğini sormuştu. Sağlık Bakanı ise: ‘ LÖSANTE Hastanesi’nde farklı branşlara gerek olmadığını ve bu konuda lösemi hastalarının istismar edildiğine’ dair açıklamalarda bulunmuştu.

Diğer Branşların Gerekliliği Sağlık Bakanlığı’nın Mevzuatında Var

Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklama sonrasında LÖSEV yetkilileri, “Lösemi ve Kanser bütün dünyada multidisipliner hastalıklardır. Her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi gerekiyor. Aynı şekilde Yoğun Bakım ve Kemik İliği Nakil Servislerinin başarılı olabilmesi için;  tıbbın bütün dallarında en az 3’er uzman hekimin, 3 vardiya çalışması gereklidir . Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerinde bu durum açıkça yazmaktadır” dedi.

LÖSEV Aileleri: “Tam Ruhsatımızı Alana Kadar Sormaya Devam Edeceğiz!”

Daha önce 7 Mart’ta Ankara’da buluşan aileler bu kez Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya kendi illerinden seslendi. Tam ruhsatımızı alana kadar sormaya devam edeceğiz diyen aileler bildiride, Sağlık Bakanı’na: “Sağlık Bakanı sadece kendi hastanelerini değil, herkesi eșit düșünmelidir. LÖSEV Aileleri olarak bugüne kadar sabırla bekledik. Bizim yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ölüyor! Bu çocuklar sizin de çocuğunuz olabilirdi! Türk Halkının bağışları ile tuğla tuğla inşa edilen LÖSANTE Hastanemize artık engel olmayın. Tüm çocuklarımız iyileşsin, çocuklarımız lösemi ve kanserden ölmesin! LÖSANTE bizimdir, hepimizin hastanesidir. LÖSANTE’mize tam ruhsat verilene kadar sahip çıkacak ve pes etmeyeceğiz” dedi.

Tedavisi devam eden lösemili çocuklar, iyileşen gençler ve aileleri uzun süredir Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya tam ruhsat konusunda seslerini duyurmaya çalışıyor.

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

BEKİR BİKLİÇ’TEN ÖNEMLİ BİR TEKLİF: "BELEDİYE KARAKOLLARA YEMEK VERMELİ"

BAŞKAN CANDAROĞLU: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILACAĞI METRO AÇILIŞINA DAVET ETTİ

ARNAVUTKÖY’DE DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU

VALİ DAVUT GÜL BAYRAMPAŞA’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI

ÖDEV EVLERİ’NDE YIL SONU COŞKUSU: GELECEĞİN YILDIZLARI SAHNEDE!

2. GELENEKSEL ESMEK ÖRGÜ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

BAŞKAN DURSUN DOWN SENDROMLU BASKETBOL MİLLİ TAKIMIMIZLA BİR ARADA

SABRİ ŞENEL’DEN “TÜRK VE TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE KALIR MI?”

TÜRK MİLLETİ İKTİDARDAN VE MUHALEFETTEN DAHA FAZLASINI İSTİYOR, DAHA FAZLASINI HAKKEDİYOR!..

BAYRAMPAŞA SPOR TESİSLERİ İÇİN YATIRIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

GENÇLİK MERKEZLERİ TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ DOKUZ GÜNLÜK MARATONUN ARDINDAN RENKLİ BİR FİNALLE SONA ERDİ

LGS SINAV ÖĞRENCİLERE İKRAMLAR BELEDİYESİ’NDEN

SULTANGAZİLİLER İÇİN KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLADI!

İSTANBUL’UN SESİ GAZETESİ 19. YILINI KUTLADI

YAPAY ZEKA PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

BİSİKLET TURU VE MİLLÎ MAÇ HEYECANI YEŞİLAY’DA YAŞANDI

KIZILAY YILIN İLK 5 AYINDA 1,2 MİLYON ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALDI

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU’DAN SABRİ AKPINAR PARKI TEPKİSİ

BAYRAMPAŞA’DA ÇIRAĞLAR YAKILDI, SEMAHLAR DÖNÜLDÜ: VAKIF ŞUBESİ AÇILDI!

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
LÖSEV AİLELERİNDEN SAĞLIK BAKANI’NIN İSTİSMAR AÇIKLAMASINA CEVAP

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Perşembe 25.5 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Cuma 23.6 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.3 ° / 19 ° Güneşli