KUVVETLİ YAĞIŞ SONRASI ŞİLE BELEDİYESİ YOĞUN MESAİDE

KUVVETLİ YAĞIŞ SONRASI ŞİLE BELEDİYESİ YOĞUN MESAİDE

Şile Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde aşırı yağıştan kaynaklı su baskınları yaşayan bölgelerde çalışmalar gerçekleştirdi.

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle oluşan olumsuzlukları asgariye indirmek için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sahada vatandaşlara hizmet verdi.


“Sahada Yoğun Bir Çalışma Sürdürdük.”
İncelemelerde bulunarak ekiplerin çalışmalarını takip eden Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı:  “Şile’de başlayan aşırı sağanak yağış zaman zaman belli noktalarda su baskınlarına sebebiyet verebiliyor. Coğrafi konumumuz gereği zaman zaman aşırı yağışlar ve su baskınları gören bölgelerden biriyiz. Bunun için her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Şile Belediyesi olarak, 16  personel ile 4 ekip halinde 2 kepçe, 2 4x4 kamyonet ve İBB itfaiye ve İSKİ ekiplerimiz ile işbirliği içinde kuvvetli yağış sonrası sahada yoğun bir çalışma sürdürdük.” dedi.


Şile Belediyesi'nden Yağmur Sonrası Yoğun Mesai
Şile genelinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle su taşkınları meydana geldi. Şile Belediyesi, ilçe genelinde meydana gelen yoğun yağmur yağışı nedeniyle meydana gelen olumsuzlukların etkilerini en aza indirmek için teyakkuza geçti, meydana gelen olaylara anında müdahale etti. Durumu yakından takip eden  Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplere verdiği talimatla ilçenin tüm sokaklarında gerekli tedbirleri alarak yağmur sonrası temizlik işlerine yoğunlaştı. Sokak ve caddelerde oluşan su taşkınlarına anında müdahale eden ekipler, suların anında tahliye edilmesi konusunda titizlikle çalıştı. Yağmur sonrası temizlik işleriyle ilgili özverili bir şekilde çalışan ekipler yoğun mesai harcadı. Meydana gelen su baskınlarına müdahale eden ekipler kapanan ızgara ve mazgalları açıp, yağmur suyunun getirdiği birikintileri temizledi.