176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

166. sayı

165,ı

“KUTSAL AİLE”Yİ DEĞİL, “AİLELER”İ KONUŞTULAR: SOSYAL HİZMETLER KONFERANSI EYÜPSULTAN’DA GERÇEKLEŞTİ

Eyüpsultan’da düzenlenen 13. Sosyal Hizmetleri Yeniden Düşünmek Konferansı'nda, sağ popülizmin aile söylemleri ve sosyal hizmet politikaları eleştirel bir bakışla tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2025 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2025 09:48
  • A-
  • A+

Eyüpsultan Belediyesi’nin destekleriyle, 9-10 Mayıs tarihlerinde Feshane Artİstanbul’da gerçekleştirilen 13. Sosyal Hizmetleri Yeniden Düşünmek Konferansı, bu yıl “Sağ Popülizm ve Aile: Kurgu, Gerçeklik ve Arayışlar” başlığıyla yapıldı. Konferans, günümüzde birçok ülkede yükselen sağ popülist söylemlerin aile politikaları üzerindeki etkilerini tartışmaya açtı.

FARKLI AİLE YAPILARININ NASIL OLMASI GEREKTİĞİ TARTIŞILDI

Konferansın merkezinde, geleneksel ve tek tip olarak sunulan “kutsal aile” kurgusunun arkasında gizlenen toplumsal gerçeklikler yer aldı. Büyük harfle yazılan “Aile” kavramının ötesine geçilerek, farklı aile yapılarının, özellikle çocuklar başta olmak üzere aile bireylerinin potansiyellerini gerçekleştirebildiği ve özgürleşebildiği sosyal hizmet politikalarının nasıl olması gerektiği tartışıldı.

ATAERKİL AİLE YAPISININ SINIRLARI ELE ALINDI

Etkinlik boyunca; sağ popülist politikaların aile söylemleriyle ilişkisi, mevcut aile politikalarının içerdiği dışlayıcı pratikler, ataerkil aile yapısının sınırları ve sosyal hizmet politikalarının bu yapılarla ilişkisi gibi konular ele alındı.

Konferans, katılımcılara ücretsiz olarak sunuldu ve ilk gün Türkçe-İngilizce simultane çeviri imkânı sağlandı. Açılış konuşmalarını FES Türkiye Temsilcisi Tina Blohm, SHUDER İstanbul Şubesi Başkanı İkram Doğan ve Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Uğur Tekin yaptı.

Konferansın tematik başlıkları şunlardı:

Sağ Popülizm ve Aile Kurgusu: Eleştirel Yaklaşımlar

Güncel Aile Politikaları: İçeridekiler / Dışarıdakiler

Geleneksel Ailenin Ötesine Bakmak

Sosyal Hizmet Politikalarında Ailenin Serencamı

Aile İçinde Krizler, Krizler İçinde Aile

İkinci günün sonunda, konferans oturumlarının genel bir değerlendirmesi yapılarak tartışmalar bütüncül bir şekilde ele alındı.

 

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
“KUTSAL AİLE”Yİ DEĞİL, “AİLELER”İ KONUŞTULAR: SOSYAL HİZMETLER KONFERANSI EYÜPSULTAN’DA GERÇEKLEŞTİ

İstanbul

27.06.2025

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 17:12
  • AKŞAM 20:47
  • YATSI 22:38

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1
  • Cuma 32.8 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.7 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.2 ° / 20.6 ° Güneşli