Reklam
Reklam
Reklam
KÜLTÜREL MİRASTAN YARATICI ATÖLYELERE MALATYA’DA FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

KÜLTÜREL MİRASTAN YARATICI ATÖLYELERE MALATYA’DA FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

"Osmanlı'nın Mukaddes Emanetleri" sergisi geçmişten günümüze ulaşan değerli eserleri ziyaretçilerle buluştururken, farklı yaş gruplarına yönelik atölyeler geleneksel üretim kültürünü ve yaratıcılığı aynı programda bir araya getird

TARİH: 11.08.2026 10:00
Son Güncelleme: 11.08.2026 08:57
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Malatya Kültür Yolu Festivali, ikinci gününde tarihi ve manevi mirastan geleneksel el sanatlarına, yaratıcı tasarım çalışmalarından çocuk etkinliklerine uzanan programıyla devam etti. Arslantepe Karşılama Merkezi'nde ziyarete açılan "Osmanlı'nın Mukaddes Emanetleri" sergisi geçmişten günümüze ulaşan değerli eserleri ziyaretçilerle buluştururken, farklı yaş gruplarına yönelik atölyeler geleneksel üretim kültürünü ve yaratıcılığı aynı programda bir araya getirdi. 

malatya

GELENEKSEL SANATLAR FARKLI KUŞAKLARLA BULUŞTU 

Malatya Kültür Yolu Festivali kapsamında Arslantepe Karşılama Merkezi'nde ziyarete açılan "Osmanlı'nın Mukaddes Emanetleri" sergisi; İstanbul Türbeler Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Bursa, Edirne ve Manisa müzeleri, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri koleksiyonlarından seçilen 37 eseri bir araya getirdi. Kâbe örtüleri, Hz. Muhammed'e ait kutsal emanetler, Sakal-ı Şerif ve muhafazası, Kur'an-ı Kerim nüshaları, Surre Kesesi, Kâbe Anahtarı Kesesi, Kıblenüma, Usturlap ve Rubu Tahtası ile Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerine ait sikkelerin yer aldığı sergi, İslam medeniyetinin manevi mirasını ziyaretçilerle buluşturdu.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde Gülhan Bakan tarafından yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen İğne Oyası Atölyesi'nde, Anadolu'da kuşaktan kuşağa aktarılan bu köklü el sanatının incelikleri katılımcılarla buluştu. İnce ipliklerin iğne yardımıyla düğümlenmesiyle oluşturulan iğne oyasının temel teknikleri aktarılırken, motiflerin yalnızca estetik bir unsur olmadığı; duyguları ve sosyal mesajları ifade eden kültürel bir iletişim dili olarak da kullanıldığı anlatıldı. Yazma ve tekstil ürünlerinden çeyiz kültürüne uzanan kullanım alanlarıyla iğne oyasının kültürel hafızadaki yeri ele alındı. 

Aynı merkezde gerçekleştirilen "Motiflerde Malatya, Dokusunda Kültür" atölyesinde ise Malatya'nın kültürel mirası ile Kahramanmaraş'ın geleneksel sanat ve zanaat birikimi bir araya getirildi. İki şehrin ortak kültürel mirasını yansıtan halı ve kilim motiflerinin yanı sıra ahşap baskı, dokuma, tezhip ve nakış sanatları uygulamalı çalışmalarla hayat buldu. Katılımcılar, geleneksel üretim süreçlerini yakından tanırken motiflerin taşıdığı kültürel birikimi farklı sanat dalları üzerinden deneyimledi.

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen "Mandala Desenli Taş Figür Boyama" atölyesinde ise mandalanın tekrarlayan desenleri taş figürlerle buluştu. Çocukların ve yetişkinlerin birlikte katıldığı çalışmada, katılımcılar renkleri ve hayal güçlerini kullanarak kendi özgün desenlerini oluşturdu. Farklı yaş gruplarını bir araya getiren atölye, katılımcılara sanat aracılığıyla birlikte üretme ve yaratıcılıklarını geliştirme imkanı sundu. 

ÇOCUKLAR  KENDİ TASARIMLARINI OLUŞTURDU

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde 7-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen Bez Çanta Boyama Etkinliği'nde ise çocuklar hayal güçlerini renklerle buluşturdu. Kendi bez çantalarını özgün desenlerle tasarlayan çocuklar, hem sanatsal becerilerini geliştirdi hem de serbest zamanlarını yaratıcı bir üretim süreciyle değerlendirdi.

Malatya Kültür Yolu Festivali, tarihi ve manevi mirastan geleneksel sanatlara, yaratıcı üretimlerden çocuk programlarına uzanan etkinlikleriyle 16 Ağustos'a kadar kentin farklı noktalarında ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
KARTEPE’DE SÜPER ENDURO RÜZGARI

KARTEPE’DE SÜPER ENDURO RÜZGARI

KÜLTÜREL MİRASTAN YARATICI ATÖLYELERE MALATYA’DA FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLER YAZI SPORLA GEÇİRİYOR

BUKET MÜFTÜOĞLU: SEVR’İN YIL DÖNÜMÜNDE GAZİ MECLİS’TE LOZAN’A MEYDAN OKUNUYOR!

HER ZAMAN, HERKES İÇİN, HER YERDE SPOR

AK PARTİ'NİN 25. YILINDA 39 İLÇEDE EBEDİYETE İRTİHAL EDEN TEŞKİLAT MENSUPLARI DUALARLA ANILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ KADIN KOLLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

ÇERÇEVE YASA MECLİS’TEN GEÇTİ: 468 KABUL, 88 RET 6 ÇEKİMSER OY

AK PARTİ'DEN ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ SEÇİMİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

BAYRAMPAŞA’YA ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN ÖZGÜR ÇELİK; SEÇMENDEN ÖZÜR DİLEDİ

MİLLET PARTİSİ : “KANSERLİ HÜCRE YASASI” ÇÖPE ATILMALIDIR!

“YANLIŞ BİR İŞ YAPILIYOR BİZ DE BU YANLIŞ İŞ KARŞISINDA TÜRK MİLLETİNİ UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

HÜLYA YALIN: "43 YILDIR TÜRKİYE’DEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE BÜYÜYORUZ"

YAZ ŞENLİKLERİ KARADOLAP, SAKARYA VE SİLAHTARAĞA MAHALLELERİNİ ŞENLENDİRDİ

TÜRK KIZILAY GAZZE’DE ARTAN SALGIN HASTALIKLARA KARŞI HİJYEN KİTİ VE TEMİZ İÇME SUYU DAĞITIYOR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GELENEKSEL SANATLARI ODAĞINA ALAN ETKİNLİKLERLE BAŞLADI

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL GÜVENOYU ALDI

İYİ PARTİ TERÖRLE PAZARLIK YAPILAMAZ

BAYRAMPAŞA'DA TARTIŞMALI YOL ÇALIŞMASI: UZUN ÖMÜRLÜ TAŞLAR SÖKÜLÜP YERİNE ASFALT YAPILIYOR

ESNAF İSYANDA: "KALDIRIM İŞGALİ" GEREKÇESİYLE MALLARININ TOPLANMASI ZARARA SOKTU

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Satı Kurt

Haber Editörü

Satı Kurt

Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0