KARATE HEYECANI BAYRAMPAŞA’DA YAŞANDI

KARATE HEYECANI BAYRAMPAŞA’DA YAŞANDI

Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası, Bayrampaşa Belediyesi Semih Erden Spor Salonu’nda düzenlendi

Japan Shotokan Karate Association Türkiye (JSKA) tarafından organize edilen Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası, Bayrampaşa Belediyesi Semih Erden Spor Salonu’nda düzenlendi.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Bayrampaşa'ya 14 ülkeden yüzlerce sporcu ve aileleri katılım sağladı. Katılımcı ülkelerin sporcu ve yöneticileri Bayrampaşa’da bulunan otellerde konaklarken, ulaşım imkanı Bayrampaşa Belediyesi tarafından sağlandı.
3 gün süren şampiyonada sporseverlere heyecan dolu anlar yaşadı. Şampiyona, JSKA Federasyonu             Başkanları ve spor camiasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Organizasyonun açılış töreninde, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gündüz Kalkan, Bayrampaşa Semih Erden Spor Salonu Müdürü Yasin Koç ile birlikte bir plaket takdim aldı. Bu anlamlı törende, sporun ve gençliğin desteklenmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekildi.
Şampiyonanın ilk gününde Master Kurs Semineri, Hakem Kursu ve Shihankai / Antrenörler Toplantısı düzenlendi.
İkinci gün ise açılış töreninin ardından yüzlerce sporcu kendi yaş gruplarında madalya mücadelesi verdi. Şampiyonanın son gününde ise finaller gerçekleştirildi ve kazanan sporculara ödülleri takdim edildi.
Ödül töreninde salon tahsisi ve ulaşım başta olmak üzere turnuvaya katkılarından dolayı Bayrampaşa Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Gündüz Kalkan ile Semih Erden Spor Salonu Müdürü Yasin Koç JSKA Türkiye Başkanı Ercüment Selamet tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca turnuvaya katkılarından dolayı organizasyon komitesi tarafından diğer yetkililere de plaketleri takdim edildi.
Ödül töreni sonunda yabancı ülkelerden gelen sporcuların Erik dalı başta olmak üzere Türkçe çalınan şarkılarla oynaması dikkat çekti.
Genel sıralamada Rusya ilk sırada yer alırken, Türkiye ise ikinci sırayı aldı. 15 ülke arasında Almanya ise üçüncü sırayı elde etti.


Anahtar Kelimeler: KARATE HEYECANI BAYRAMPAŞA’ YAŞANDI