KAFES KUŞLARI YARIŞMASINDA ŞAMPİYON BAYRAMPAŞA’DAN

KAFES KUŞLARI YARIŞMASINDA ŞAMPİYON BAYRAMPAŞA’DAN

Kartaltepe kardeş sokak no: 11/A Bayrampaşa’da faaliyet göstermekte olan Doğa ve Kafes Kuşları Derneği TKKKF’nin 21-24 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlediği yarışmada ödüller aldı.

Her yıl Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) nin ülkemizin çeşitli şehirlerinde düzenlenen  kanarya ve kafes kuşları yarışmalarında puan kazanarak şampiyonluklar kazanmaktadır.

TKKKF’nin 21-24 Ekim 2021 tarihlerinde CNR İstanbul Fuar Merkezinde Petzoo Eurasia ile birlikte organize ettiği 5 ülkenin katıldığı 10. İstanbul Doğu Akdeniz Kafes Kuşları yarışmasında en çok derece alan (306 puan) ve en çok kuş yarıştıran (658 kuş) dernek ünvanını kazandı.

Renk kanaryaları, Irk kanaryaları, egzotik ispinozlar, Doğa kuşları, muhabbet kuşları ve papağanların 722 kategoride 5790 kuşun ve Türkiye çapında 61 derneğin arasından en çok kuş yarıştıran (658 kuş)  ve en çok puan alan (306) dernek olarak  62 kuş ile 1.lik, 44 kuş ile 2.lik, 32 kuş ile 3. Lük alarak Uluslararası yarışma da Türkiye şampiyonu oldu.

Ayrıca Doğa ve Kafes Kuşları derneği üyesi Renk kanaryaları yetiştiricisi Deniz Aladağ genel klasmanda 430 yarışmacı arasında 9. Oldu ayrıca Renk kanaryaları klasmanında Türkiye 1.si oldu. Doğa ve kafes kuşları derneğinin en çok puan alan yarışmacısı Oğuz ÇEKİN genel klasman da 3. lük  ünvanına sahip oldu.

Bayrampaşa da faaliyet gösteren derneğimiz TKKKF yarışmalarında yapılması planlanan İzmir yarışması ve bu yıl ülkemizde yapılacaklar olan Kanarya ve kafes kuşları Dünya şampiyonası’na hazırlanmaktadır.