178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

KADIRGA SANAT GALERİLERİ'NDE SERAMİK SANATI VE TASARIM BULUŞMASI

Kadırga Sanat Galerileri'nde düzenlenen “Kil Sarmalı” etkinliği, katılımcılara seramiğin incelikli ve dönüştürücü dünyasında estetik bir yolculuk sunarken; üretmenin sade ama derin anlamlarını da yeniden hatırlattı.

TARİH: 2.05.2025 09:00
Son Güncelleme: 2.05.2025 01:58

Fatih Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında yürüttüğü projeler kapsamında Kadırga Sanat Galerileri’nde gerçekleştirilen “Kil Sarmalı-Seramik Sanatı ile Minimal Vazo” etkinliği katılımcılarına hem el becerilerini geliştirme hem de kendi estetik anlayışlarını ortaya koyma fırsatı sundu. Geleneksel tekniklerle çağdaş form anlayışını buluşturan bu etkinlik seramik sanatının doğayla ve insanla kurduğu kadim bağı yeniden görünür kıldı.

 

Atölye süresince katılımcılar doğrudan kil ile temas ederek malzemenin doğallığını ve şekil alma potansiyelini deneyimlediler. “Kil sarmalı” tekniği ile gerçekleştirilen çalışmalar sade çizgiler ve minimal form anlayışıyla harmanlanarak hem görsel hem işlevsel nitelikler taşıyan özgün eserler ortaya koydu. Bu teknik katılımcılara sadece bir üretim yöntemi öğretmekle kalmadı; aynı zamanda sabır, dikkat, içe dönüş ve düşünsel yoğunluk gerektiren bir üretim süreci sundu.

Her katılımcının kendi elleriyle şekillendirdiği vazolar bireysel estetik algıların ve içsel ifadenin somutlaştığı birer nesneye dönüştü. Üretim sürecinde elin ritmiyle birlikte düşüncenin de şekil bulduğu bu yolculuk sanatsal üretimin yalnızca sonuç odaklı değil, süreciyle de anlam taşıdığını vurguladı. Kimi zaman yavaşlayan, kimi zaman hızlanan ellerin arasından çıkan her vazo kişisel bir anlatının taşıyıcısı oldu.

 

Etkinlik aynı zamanda seramiğin gündelik hayatla temas eden yönlerini de hatırlattı. Vazo gibi işlevsel bir nesnenin estetik bir ifadeye dönüşebilmesi el emeğinin sanatsal niteliğini öne çıkarırken sanatın gündelik yaşamdan uzak değil, tam da onun içinde var olabileceğini gösterdi.

 

Farklı yaş ve meslek gruplarından bireylerin bir araya geldiği atölye ortak üretim ve paylaşım alanı olarak da önemli bir rol üstlendi. Katılımcılar yalnızca seramikle tanışmakla kalmayıp aynı zamanda birbirlerinin üretim süreçlerine tanıklık ederek yaratıcı bir topluluk deneyimi yaşadı. Herkesin kendi ritmini ve estetik anlayışını kattığı bu süreç üretimin bireysel olduğu kadar kolektif bir boyutu da olduğunu ortaya koydu.

Fatih Belediyesi’nin sanatın toplumla kurduğu ilişkiye verdiği önem doğrultusunda gerçekleştirilen “Kil Sarmalı” Atölyesi kent yaşamı içinde nefes alınabilecek bir durak, düşünsel ve estetik üretime alan açan bir buluşma noktası oldu. Kadırga Sanat Galerileri’nde hayata geçen bu özel etkinlik sanata ilk adımını atmak isteyenler için hem teknik hem de ruhsal bir başlangıç işlevi gördü.

 

Seramikle şekillenen bu yolculuk her bir katılımcının parmak izini taşıyan, sade ama anlamlı vazolarla son buldu; fakat bu son birçokları için yeni bir ilgi alanının, belki de kalıcı bir tutkunun başlangıcıydı.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

İSTANBUL 2 EKİMDE RÜZGARA TESLİM OLUYOR

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN İSTANBUL HALCİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ'NE DAYANIŞMA ZİYARETİ

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ONKOLOJİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

SULTANGAZİ'DE SAHNE SENİN

GAZETECİLİKTE DURUŞUMUZ: TARAF OLMAK DEĞİL, ADALETİN YANINDA DURMAK

HASAN MUTLU DOSTLUK NİŞANESİ MEKTUPLARINIZI BEKLİYOR

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN CEM SULTAN CAMİİ'NDEN İHH ZİYARETİNE

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yurtdışındaki ilk durağı netleşti

Breza-94" Kitabı Bayrampaşa'da Tanıtıldı

İBB BAŞKAN VEKİLİ ARSLAN'DAN BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SAHADA: TÜM PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR SIFIRDAN YENİLENİYOR

BAYRAMPAŞA HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

KAPSAMLI SAHA TURU: BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN TESİSLERİ İNCELEDİ

DONALD TRUMP’DAN GAZZE İÇİN 20 MADDELİK BARIŞ PLANI

BAYRAMPAŞALI KADINLAR ÜRETİYOR PROJESİ

MAHMAUT ARIKAN: "YEREL BASIN GÜÇLENİRSE TÜRKİYE ŞEFFAF OLUR"

MİNİK URAS YAŞAMA TUTUNMAK İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

AK PARTİ'Lİ SAVCI SAYAN BAYRAMPAŞA’DA OLANLARA İSYAN ETTİ

ÇANKIRI YARENLER FESTİVALİ SULTANGAZİ’DE BAŞLADI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
KADIRGA SANAT GALERİLERİ

İstanbul

02.10.2025

  • İMSAK 05:30
  • GÜNEŞ 06:55
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 18:52
  • YATSI 20:11

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2
  • Perşembe 22.1 ° / 16.2 ° false
  • Cuma 22.5 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı