https://www.atakansigorta.com/

Kadir Şeker’le ilgili yeni gelişme!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Şeker'e ilişkin kararın bozulmasını istedi.

TARİH: 12.11.2020 17:20
Son Güncelleme: 12.11.2020 17:20

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararın bozulması için istinafa gidildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince açıklanan gerekçeli kararın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın kaldırılması için Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkanlığına itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede karar değerlendirmesine ilişkin bir Yargıtay kararı örnek gösterildi, Şeker'e ilişkin kararda cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığına dikkati çekildi.

İtiraz dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Alkollü Özgür Duran'ın, yanlarına gelen Kadir Şeker'e küfür etmesi, yanlarından ayrıldıktan sonra da maktulün Şeker'e küfür etmeye devam etmesi, 'seni bulacağım' dedikten sonra, Şeker'in 'bulamazsın' demesi üzerine, alkollü olan maktul Duran'ın, Şeker'in üzerine giderek yumruk ve tekmeyle vurması, iki eliyle sanık Şeker'in boğazını sıkması, Şeker'in nefes almakta zorlandığını beyan etmesi, bu aşamaya kadar herhangi bir karşılık vermemesi, mahkemece de bunun kabul edilmesi karşısında; sanık Şeker ile maktul Duran'ın, yaşı, vücut yapısı, güç dengesi dikkate alındığında olayda TCK 27/2 maddesinin uygulama yeri olmasa da (Yargıtay 1. Ceza Dairesinin 2007/1988 esas, 2007/865 sayılı kararının içeriğine göre), sanık Kadir Şeker'e yönelik maktul Özgür Duran tarafından işlenen suçların, (hakaret, kasten yaralama) niteliği, maktul Duran tarafından sanık Şeker'in boğazının sıkılması nedeniyle, Şeker'in geçirdiği tehlikenin ağırlığı karşısında, ceza adaleti yönünden Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasında, cezanın asgari hadden 12 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi gerekirken, asgari haddin üzerinde, 15 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi suretiyle cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığı kanaatine ulaşılmakla, hükmün istinaf incelemesi sonucu bozulmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur."

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat'ta merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı. Kadir Şeker'i bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmış, göğsüne aldığı yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Duran hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek Şeker'i, ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına almıştı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Şeker hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

12 YIL 6 AYA HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mahkeme, sanık Şeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Heyet, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürmüştü.

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

Anahtar Kelimeler: Kadir Şeker’ ilgili gelişme!

BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN CEZAEVİNDEN YENİ YIL MESAJI “HUKUK OLMADAN HUZUR OLMAZ”

TERAZİDERE'DE VATANDAŞA İMAMOĞLU VE MUTLU SELAMI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’I ZİYARET ETTİ

ARNAVUTKÖY’DEN GENÇ ÇİFTLERE DEV DESTEK: 45.000 TL NAKİT VE ÜCRETSİZ NİKAH

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN, İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ALBAYRAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN MESAİYE OKUL SIRASINDA BAŞLADI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN BEYKOZ VE ÜMRANİYE’YE NEZAKET ZİYARETİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

BAYRAMPAŞA'DA YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM

BU GECE İSTANBUL’A FIRTINA, YAĞMUR KAR GELİYOR

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN’DAN YENİ YIL MESAJINDA HUZUR DİLEDİ

REMZİ ALBAYRAK’ SERBEST BIRAKILDI, BEKİR ÖNDER’ TUTUKLAMA

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN VATANDAŞLARA "KUŞ YEMLİĞİ" ÇAĞRISI

CHP BAYRAMPAŞA SAĞMALCILAR METRO DURAĞINDA VATANDAŞLA BULUŞTU

BEYLİKDÜZÜ’NDE PARKLARA ÇİRKİN SALDIRI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA SULTANGAZİLİ SPORCULAR DAMGA VURDU

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BAYRAMPAŞA’DA YETİŞİYOR

BAYRAMPAŞA'DA EĞİTİM ZİRVESİ: EDEP TOPLANDI

AFETLERE KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ: BAYRAMPAŞA HAZIRLANIYOR

BAYRAMPAŞA’DA GAZİLER VE GENÇLER OMUZ OMUZA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Kadir Şeker’le ilgili yeni gelişme!

İstanbul

01.01.2026

  • İMSAK 06:50
  • GÜNEŞ 08:22
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:32
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
  • Perşembe 4.4 ° / 0.4 ° false
  • Cuma 6.6 ° / 1.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.7 ° / 5.9 ° false