KADINLAR SARI BEZLERİ ASTI TOPLUMSAL EŞİTLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Avcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlediği etkinliklerle toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekti.

TARİH: 14.03.2025 09:00
Son Güncelleme: 14.03.2025 01:56

SARI BEZ BİSİKLET HAREKETİ

Avcılar Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliklerin ilk adresi Avcılar Sahiliydi. Sabahın ilk saatlerinde ev işlerinin sembolü olan sarı bezi bisikletlerine asan Avcılarlı kadınlar pedallarını eşitlik ve özgürlük için çevirdi. Kadınların en önünde ise Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın eşi Asiye Çaykara vardı. Muhtarlardan ev hanımlarına kadar her yaştan kadın, kadınların mutfakta geçirdiği zamana dikkat çekti, görünmez emeği görünür kıldı. Amaçları ise; kadınların toplumsal yaşama daha fazla ve aktif katılmalarını sağlamak, kendilerinden çaldıkları zamanı geri kazanmaları farkındalığı kazandırmak  aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmekti.

MORBÜS- KADIN DAYANIŞMA ARACI

Avcılar Sahil’de; toplumsal eşitsizliğe dikkat çekmek için düzenlenen Sarı Bez Bisiklet Hareketi’nin finalinde Avcılar Belediyesi’nin yeni hizmet MORBÜS- Kadın Dayanışma Aracı’nın lansmanı yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın talimatıyla Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan araç, özellikle kadın birimlerinin olmadığı Avcılar’ın her mahallesinde kadınlarla dayanışmak için yollarda olacak. Psikolojik destek, hukuki danışmanlık hizmetlerini yönlendirmelerle verecek aynı zamanda bilinçlendirme, bir arada eğlenmek, dayanışmak, konuşmak gibi birçok imkanı sunacak. Cesaret edemeyen ilgili birimlere ulaşamayan her kadına dokunmak ‘’yanındayız’’ demek için yola çıkacak. Kadın yoksulluğu, eğitim, şiddet, sağlık, güçlenme gibi birçok alanda faaliyet göstermeyi hedefliyor konuşulmayanları konuşmak için Avcılar’ın sokaklarında hizmet verecek.

“ONLAR BİZE ULAŞAMIYORSA BİZ ONLARA GİDELİM”

Gün boyu kadınlara eşlik eden Avcılar Belediye başkanı Utku Caner Çaykara; 8 Mart acıyla doğmuş bir gündür ve maalesef o acıları her geçen gün biriktirmiş, çoğaltmış ve maalesef acımıza acı katmış durumdayız. Kadınlar, çocuklar, kız kardeşlerimiz maalesef hayatın her alanında aileden başlamak üzere;  hayatında gerek fiziksel, gerek psikolojik, gerekse sosyoekonomik şiddetle karşı karşıya kalıyorlar. Tabi hepimizi,  toplumu derinden sarsan olaylarda yaşanıyor. Maalesef çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı koruyamıyoruz. O yüzden bizler de yerel yöneticiler olarak yaptığımız her toplantıda mutlaka kadın dayanışmasına kadınları nasıl katabiliriz, nasıl bu sürecin bir parçası yapabiliriz bunu konuşuyoruz. Tüm inancıyla, tüm iyi niyetiyle bu etkinliğe emek veren çalışma arkadaşlarıma, fikir arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Sarı bez, sadece bir temizlik bezi değil; yıllardır kadınların üzerine yüklenen görünmeyen emeğin, yorgunluğun ve eşitsizliğin bir simgesi. Bugün, bu sarı bezleri mutfaktan sokağa çıkartıp, pedalları eşitlik için çevirdik! Çünkü ev içi emek sadece kadınların değil, herkesin sorumluluğunda olmalı.” dedi.

Morbüs hakkında bilgiler veren Çaykara; “Kadın merkezlerimize ulaşamayan, çekinen hatta sokağa bile çıkamayan kadınlarımız var. Kadın aile müdürümüzle, çalışma arkadaşlarımla “ne yapabiliriz?” diye düşünürken “onlar gelemiyorsa biz onlara gidelim” fikri ortaya çıktı. Bizlere ihtiyacı olan kadınlara ulaşalım ve gerekli destekleri verelim dedik. Morbüs çok yakında Avcılar’ın her mahallesinde kadınlarla buluşacak, dayanışmamızı daha da güçlendirecek.  İnşallah onun yolu açık olacak, onun yolu açık oldukça da kadınların yolu açık olacak. Hayırlı olsun…” ifadelerini kullandı.

KADININ SESİ, KADININ HİKAYESİ

Etkinliklerin bir diğer adresiyse Barış Manço Kültür Merkezi’ydi. 8 Mart için özel düzenlenen “Kadının Sesi, Kadının Hikayesi” etkinliğine katılan kadınlar; kadın temalı resim sergisi ile buluştu, Erbane, Koro ve Ritim Kursiyerlerinin ezgileriyle unutulmaz bir gün yaşadı. Etkinliğin özel konuğu  Nuray Ayaroğlu ile “YARadan Kadın” söyleşisine katılanlar hoş ve keyifli bir sohbete eşlik etti. Etkinlikte Avcılar Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne katılan kadınların yazdığı “Mor Kalem Kadın Öyküleri” kitabının da tanıtımı yapıldı.

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

YENİDEN MHP İLÇE BAŞKANI OLARAK İBRAHİM YEŞİL ATANDI

MHP İLÇE BAŞKANI TARIK KARATAŞ VEDAMESAJI YAYINLADI

MUHTAR ADAYI SERKAN GÖCELERLİ GAZETEMİZİ ZİAYER ETTİ

İSTANBUL'DA HALK EKMEKDE DAYANAMADI ZAM YAPTI

İSTANBUL’DA 2026 BAĞIMSIZLIK YILI ETKİNLİĞİ: “MUTLULUĞU YAŞAMAK” PANELİNE YOĞUN İLGİ

KENDİSİNİ ANLATAMAYAN VE ANLAŞILAMAYAN ADAM: ATİLA AYDINER

"HASAN MUTLU’NUN SUÇU HALKIN OLANI HALKA VERMEKTİR"

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN 24 MADDELİK SERT MUHTIRA!

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
KADINLAR SARI BEZLERİ ASTI TOPLUMSAL EŞİTLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 33 17 8 8 19 59
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 33 10 13 10 -6 40
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27
  • Pazartesi 21.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 22.9 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.5 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı