KADIN MUHTARLARDAN MESAJ; KADINA ŞİDDETE “HAYIR!”

KADIN MUHTARLARDAN MESAJ; KADINA ŞİDDETE “HAYIR!”

Kadın muhtarlar, İstanbul Boğazı’nın tam ortasında mor balonları uçurarak kadına yönelik şiddete “dur” dedi ve mesajlarını gökyüzüne bıraktı.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu şiddet sadece ülkemizde değil, tüm dünyada gerçekleşiyor. Son yıllarda hayatını kaybeden kadınlarımız için farkındalığı arttırmak için bir aradayız. Sevgi mesajlarımızı mor balonlarımızla gökyüzüne bırakıyoruz. Bu tekne turunu bize yaşatan sevgili başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, konuşmasında kadına şiddet konusunda son yüz yılda çok uzun bir yol kat edildiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “Günümüzde kadınlar Türkiye’nin iş gücünün yüzde 26.3’ünü oluşturuyor. Bu kadınlar için büyük bir başarı. Peki, yeterli mi? Asla. Kadınlara muhtar seçilme hakkı 1933’te verildi ancak anlamlı bir sayıya ulaşmak 2014 seçimlerinde nasip oldu. Ama bu da yeterli değil. Sizleri yakından tanıyan, gözlerinizdeki azmi gören birisi olarak başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum. Birlikte yazdığımız hikayenin daha da güzelini yazarak beraber çok güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğimize inancım tam.”

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN: “KADINA ŞİDDET KONUSUNU TOPLUM OLARAK TOP YEKÜN SAHİPLENMEK ZORUNDAYIZ.”

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne kadın muhtarlarımızla dikkat çekmek istedik. Kadına şiddete yönelik birçok program yapıldı, yapılıyor. Herhalde anlatılamadı ki, bir kez de denizden mesaj verelim dedik. Tüm dünya sesimizi duydun istiyoruz