KADIKÖY´DE ?ATA´YA SAYGI ZİNCİRİ´

KADIKÖY´DE ?ATA´YA SAYGI ZİNCİRİ´

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81´inci yılında Kadıköy´de binlerce kişi tarafından oluşturulan ?Ata´ya Saygı Zinciri? ile anıldı.

Kadıköy´de binlerce kişi ?Ata´ya Saygı Zinciri?nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü anmak için el ele verdi. Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahil yürüyüş yolu boyunca oluşturulan 6,5 kilometrelik insan zincirinde saat 9´u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eşi Rojvan Odabaşı ve çocuklarının da katıldığı tören İstiklal Marşı´nın söylenmesinin ardından sona erdi.

?Ata´ya Saygı Zinciri? ne katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ?Kadıköy´ün birlik ve beraberlik içerisinde Ata´sının yolunda yürüdüğünü, Ata´sının devrimlerine sahip çıktığını görüyoruz. Bugün burada sadece Kadıköylüler yok, bütün Türkiye var. Kadıköy´de düzenlenen anma töreni her sene biraz daha kalabalık oluyor. Çünkü Atatürk´ün bu ülke için yaptıklarını her geçen gün daha iyi anlıyoruz? diye konuştu.

2013 yılından bu yana Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen ?Ata´ya Saygı Zinciri´ne denizden de yelkenliler, kanolar, su jetleri ve tekneler eşlik etti. Karadan, denizden ve havadan Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin açıldığı etkinlikte, Kadıköy´de faaliyet gösteren spor kulüpleri de yer aldı. Paramotorların havada Türk bayrakları ve Atatürk posteri açtığı törende, deniz içinde de dev bayraklar açıldı.

 



Anahtar Kelimeler: KADIKÖY SAYGI ZİNCİRİ