İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLA 9 GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI

İSTANBUL

İstanbul'da düzenlenen "Kalkan-10" operasyonunda 9 göçmen kaçakçısı polis tarafından yakalandı. Emniyet birimleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da gerçekleştirilen "Kalkan-10" operasyonu sonucu 9 göçmen kaçakçısı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Tutuklanan şüphelilerin sayısının 6 olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan Operasyonlar sonucu; suçta kullanıldığı tespit edilen 5 araca el konuldu.”

Operasyonu düzenleyen Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve emniyet güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı ile mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Editör: Burak İNCEOĞLU