181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

İSTANBUL ELEKTRİKLİ DENİZ TAKSİLERİNE KAVUŞUYOR

1 milyon liralık ticari hacmi olan tersane, 170 milyon liralık ticari hacime ulaştı

TARİH: 22.12.2022 08:55
Son Güncelleme: 22.12.2022 08:55

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN KAYNAKLARINI İSRAFA, İSTİSMARA VE RANTA KURBAN ETMEYEN BİR YÖNETİMİ VAR

İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş., tarihi Haliç Tersanesi’nin 567’nci kuruluş yıldönümünde, 5 elektrikli deniz taksiyi suya indirdi. “Teslim aldığımızda 1 milyon liralık yıllık ticari hacmi olan Haliç Tersanesi, şu anda yüz 175 milyon liraya varan bir ticari hacme kavuşmuş oldu” diyen İmamoğlu, “Daha önce Haliç Tersanesi’ni gören biri, buranın bu hale geleceğini hayal bile edemezdi. İsraf ve istismarı ortadan kaldırdığınızda, akılcı bir süreci her kurumumuzda görebiliriz. Burası, onlardan bir tanesi. Artık İstanbul'un Haliç Tersanesi gibi, kaynaklarını israfa, istismara ve ranta kurban etmeyen, İstanbul'un ve İstanbulluların faydasına, kamu yararını gözeten anlayışla hareket eden bir yönetimi var” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Şehir Hatları A.Ş., “İstanbul denizinin karbonsuzlaştırılması” projesi kapsamında elektrikli deniz taksi üretti. Mevcut deniz taksilere oranla yakıt tüketiminde yüzde 25 azalma sağlayacak yeni nesil araçlar için, Tarihi Haliç Tersanesi’nin 567’nci yıl kutlamaları haftasında, tanıtım toplantısı düzenlendi. 5 elektrikli teknenin denize indirildiği törenin sonunda, Haliç Tersanesi’nin 567’nci kuruluş yıldönümü anısına; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iştiraklerden sorumlu İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş tarafından pasta kesildi. Tersanedeki bir atölyede düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İmamoğlu, “1455’te başlayan bir süreç, muhteşem bir tarihi alanın içerisinde olmak, gerçekten özel bir durum. Dünyanın yaşayan en eski tersanesi, 567 yıldır dimdik ayakta. Bunu korumak, muhafaza etmek, geleceğe taşımak önemli. Fatih Sultan Mehmet Han’dan bugüne hem zamana direndi hem de bazen bir takım rant düşüncelerine karşı kendini korudu, muhafaza etti. Bazen de çok duyarlı, titiz insanların katkılarıyla ayakta durdu. Göreve geldiğimizde tasfiye edilip, farklı düşüncelerle, başka bir boyuta evirilmesi düşünülen bu alanda, bu tarihi tersaneye gözümüz gibi baktık ve onu yeni bir döneme taşıdık” dedi.

 

“1 MİLYON LİRALIK TİCARET HACMİYLE ALDIK 175 MİLYON LİRAYA ÇIKARDIK”

İBB ve Şehir Hatları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yaptıkları çalışmalarla, tarihi tersaneyi yeniden canlandırdıklarının altını çizen İmamoğlu, “Teslim aldığımızda 1 milyon liralık yıllık ticari hacmi olan tesis, şu anda yüz 175 milyon liraya varan bir ticari hacme kavuşmuş oldu. Bugün 50 kompozit yolcu gemisi ve 20 römorkör kılavuz tekne inşa etme kapasitesine ulaştık. Tarihi Paşabahçe Vapuru’nu birlikte hayata geçirdik ve yenileri de yolda” bilgilerini paylaştı. Tersane bölgesini, tasarım ve üretim dışında sanatla da tanıştıracaklarını belirten İmamoğlu, restorasyonunu yaptıkları alanın kısa bir süre sonra İstanbulluların hizmetine sunulacağının müjdesini verdi. Var olan 45 deniz taksiye, 5 adet yeni nesil hibrit tekneyi eklediklerini kaydeden İmamoğlu, “Burada en önemli prensip şu: Ne yaptığını bilen, üretim ve çözüm odaklı çalışkan bir ekibin ve tabii ki değerli Genel Müdürümüzün liderliğinde, güzel bir sürecin yönetilmesi meselesidir” diye konuştu. 

YENİDEN REFAH PARTİSİ BAYRAMPAŞA AHMET GÜRSES’LE DEVAM

KAYMAKAM ÇİFTÇİ VE MÜDÜR MAMUR'DAN OKUL ZİYARETLERİ

BEYLİKDÜZÜ KIŞ FESTİVALİ BAŞLADI

İBB DERS ATÖLYELERİ’NDE ÜCRETSİZ ALES VE DGS KURSLARI BAŞLIYOR

SULTANGAZİ AKADEMİ: ÜCRETSİZ BESYO, PMYO, POMEM VE BEKÇİLİK

BAK EKİBİNDEN CEVATPAŞA ORTAOKULU'NDA HAYATİ EĞİTİM: "AFET FARKINDALIĞI HAYAT KURTARIR"

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDEN 900 ÇOCUĞA 900 MONT YARDIMI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 42. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI’NDA YERİNİ ALDI

BAŞKAN MUTLU'DAN 94 GÜNLÜK DİRENİŞ

KARTALTEPE YENİ CAMİİ’NDE MANEVİ BULUŞMA

KENTSEL DİRENÇLİLİĞİN YOL HARİTASI BEYLİKDÜZÜ’NDE BELİRLENDİ

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ'NDEN ÇÖLYAK HASTALARINA ANLAMLI DESTEK

SAADET PARTİSİ'NDEN ÇİFTE DUYARLILIK VURGUSU!

BAYRAMPAŞA, ŞEHİDİNİN YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI

DOSTLARLA BULUŞUNCA...

DUYGULARIN PEKİŞTİĞİ DOSTLUK VE KARDEŞLİK" TOPLANTISI İSTANBUL'DA YAPILDI

MEVLANA'NIN 752. VUSLAT YIL DÖNÜMÜNDE BAYRAMPAŞA'DA 'HUZUR VAKTİ'

ŞEHİT ANNESİ NEBAHAT GÖZÜAYDIN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDE MİSAFİR EDİLDİ

İSTANBUL VALİLİĞİ KOORDİNESİNDE YAPILAN TÜYEMDER ANAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

BAYRAMPAŞA BİLSEM'İN GENÇ YILDIZLARI MÜZİK, TİYATRO VE ŞİİRLE PARLADI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
https://www.atakansigorta.com/
İSTANBUL ELEKTRİKLİ DENİZ TAKSİLERİNE KAVUŞUYOR

İstanbul

17.12.2025

  • İMSAK 06:44
  • GÜNEŞ 08:16
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 15:23
  • AKŞAM 17:44
  • YATSI 19:11

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
  • Çarşamba 12.8 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.3 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Cuma 13 ° / 8.3 ° false