Tarih: 23.06.2023 20:40

İSTANBUL ANNELERİ BAYRAMPAŞA'DA BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Bayrapaşa Adapark'ta buluşan İstanbul Anneleri Geziyor adlı grup, İstanbul'da yaşayan anneler arasında oluşturulmuş bir topluluk. Başlangıçta sadece Eyüp bölgesindeki annelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan grup, zamanla farklı ilçelerden de annelerin katılımıyla büyümüş.  Grubun amacı, maddi bir kazanç elde etmek değil, annelerin ve çocuklarının keyifli vakit geçirebileceği etkinlikler düzenliyorlar. 

 İstanbul Anneleri Geziyor, standart pikniklerden farklı olarak özgün etkinlikler sunuyor. Pikniklerde çocuklar için etkinlikler düzenliyor,  ikramları kendileri evde hazırlıyor ve hediyeler dağıtıyorlar. Grubun içindeki anneler arasında çeşitli görevler paylaşılırken, amacın çocukların mutluluğu ve gelişimi olduğu vurgulanıyor. Anneler, çocukları eğlendirirken bir yandan da stres atmış ve güzel arkadaşlıklar kurmuş oluyorlar.

Grup, İstanbul'un farklı ilçelerindeki parklarda, kütüphanelerde, ücretsiz etkinliklerde ve belediyelerin düzenlediği tiyatrolarda buluşuyor. Özellikle 0-4 yaş grubundaki anneler, kütüphane aktiviteleri, kukla masal atölyeleri, serbest oyun atölyeleri ve sanat etkinliklerinde bir araya geliyor.

 

 

Grup üyeleri, hangi etkinliği gördüklerini ve beğendiklerini paylaşarak ortak bir karara varıyorlar. Kahvaltılarda veya yorgunluk kahvelerinde buluşan anneler, çocuklar için uygun oyun alanlarının olduğu mekanları tercih ediyorlar. 

Grup üyeleri arasında bilgi aktarımı da önemli bir paylaşım alanı, doktor tavsiyeleri, hastane deneyimleri ve geçmiş tecrübeler aktarılırken, anneler birbirlerinden çok şey öğrendiklerini dile getiriyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —