İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan Başkonsoloslarla bir araya geldi.
İstanbul’daki belediyecilik modelinin ‘demokrasi, adalet ve yatırım’ üzerinde yükseldiğini belirten İmamoğlu, “Yerel demokrasi, bir arada yaşamanın ahlaki ve manevi çimentosudur. Adalet, bir şehirde sürdürebilir şekilde huzuru, barışı ve dayanışmayı sağlamanın tek yoludur. Yatırım, bir şehirdeki toplumsal ve ekonomik kalkınmanın itici gücüdür ve mutlaka insani, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir perspektife sahip olmalıdır. İstanbul’u adil, yeşil ve yaratıcı bir kent yapma hedefimize ancak daha fazla demokrasi, daha fazla sosyal adalet ve daha fazla yatırımla ulaşabiliriz” dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da görev yapan Başkonsoloslar ile Beşiktaş Kuruçeşme’de kahvaltı programında bir araya gelerek yılsonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen toplantı, pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamıyordu. İngiltere, Amerika, Kanada, Rusya, İsveç, Avrupa Birliği ülkeleri, Balkan ülkeleri ve çok sayıda ülkenin katılım sağladığı toplantıda “dostluk ve dayanışma” vurgusu yapıldı. Burada konuşan Ekrem İmamoğlu, “2023’te yüzüncü yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bizim unutulmaz önderimiz Atatürk bu ülkenin geleceğine dair iyimserliğini şu sözlerle ifade etmişti: ‘Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileriye gideceğiz.’ Bu sözler aslında her türlü toplumsal ilerlemenin temel dinamiğini de ortaya koyuyor: Daima milletin sevgi ve güvenine dayanmak, güç ve meşruiyeti milletten almak… Dünya için de aynı şeyi söyleyebiliriz rahatlıkla” dedi.
“DEMOKRASİ, ADALET VE YATIRIM”
İstanbul’da inşa ettikleri belediyecilik modelinin üç kavram üzerinde yükseldiğini anlatan İmamoğlu, “Demokrasi, adalet ve yatırım. Demokrasi çünkü, yerel demokrasi, bir arada yaşamanın ahlaki ve manevi çimentosudur. İnsani gelişmenin ve yaşam kalitesinin yapıtaşıdır. Adalet çünkü, bir şehirde sürdürebilir şekilde huzuru, barışı ve dayanışmayı sağlamanın tek yoludur. Yatırım çünkü, bir şehirdeki toplumsal ve ekonomik kalkınmanın itici gücüdür ve mutlaka insani, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir perspektife sahip olmalıdır. İstanbul’u adil, yeşil ve yaratıcı bir kent yapma hedefimize ancak daha fazla demokrasi, daha fazla sosyal adalet ve daha fazla yatırımla ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.
“YATIRIM CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMENİN ARACIDIR”
İBB’nin tüm yatırımlarının akılcı, şeffaf, katılımcı bir şekilde sadece kamu yararını gözetilerek yapıldığını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Yatırım bizim için; İstanbul’un yaratıcılık ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirmenin bir aracıdır. İstanbul’un doğal, tarihi ve kültürel değerlerini destekleyerek ve koruyarak artırmanın bir aracıdır. İstanbul’un yerel değerlerinin çeşitliliğini, renkliliğini ve kapsayıcılığını artırarak, ulusal ve uluslararası zeminlerde emsal gösterilmesini sağlamanın bir aracıdır. İstanbul’u her alanda daha da güçlü bir cazibe merkezine dönüştürmenin aracıdır” dedi.
İstanbul
22.11.2024