İLKOKULLARDA ETİK EĞİTİMİ DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR?

İLKOKULLARDA ETİK EĞİTİMİ DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR?

Prof. Dr. Sevgi Şahintürk, özel bir eğitim kurumunun işbirliğiyle felsefe alanında çalışmalar yapan bir akademisyen olarak, çocukların eğitimine ve etiğe odaklanarak önemli bilgiler paylaştı.

Çocukluk döneminde alınan eğitim, toplumun bugününü ve geleceğini şekillendirmede kritik bir rol oynadığını belirten Sevgi Şahintürk; Kendini anlayabilen, bilgiyi sorgulayabilen, sentezleyebilen ve doğru bir şekilde kullanabilen bireylerin potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için eğitimde felsefenin öneminin büyük olduğunu vurguluyor.

Eğitimin, insanın var olması ve insanlaşmasını sağlayan temel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şahintürk, bu amacın uygun şekilde yerine getirilmesinin, kişilerin eğitim haklarının korunması ve toplumda istenen yaşam kalitesinin sağlanması için kritik olduğunu belirtti. Eğitimde felsefenin ve felsefi eğitimin önemine vurgu yaparak, çocuklara doğru düşünme, bağlantılı düşünme ve konuları bütünsel olarak kavrama yeteneği kazandırdığını ifade etti.

Felsefi eğitim ile çocukların erken yaşlardan itibaren "insan olma" ve "insanlaşma" süreçlerine katkıda bulunmanın mümkün olduğunu belirten Şahintürk, etik ve değerler bilgisini kazandırmayı amaçlayan bir eğitimin, güven, sevgi ve insan onuruna saygı gibi etik değerlerin gerçekleşebildiği insan ilişkilerinin temelini oluşturabileceğini vurguladı. Eğitimde felsefe ve etik alanındaki bu çabaların, bireylerin daha bilinçli, düşünceli ve etik değerlere sahip olarak topluma katkı sağlamalarına olanak tanıması bekleniyor.

Editör: Burak İNCEOĞLU