178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

İKLİM PANAYIRINDA ORTAK ÇAĞRI: “İKLİM İÇİN HAREKETE GEÇ!”

TEMA Vakfı ve Çankaya Belediyesi ortaklığıyla “Küresel İklim Grevi” kapsamında iklim krizine karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen İklim Panayırı dün gerçekleşti.

TARİH: 24.09.2023 18:19
Son Güncelleme: 24.09.2023 18:19

Editör: Cihan Serdar Aktaş

Panayırda başta karar alıcılar olmak üzere herkese “İklim için harekete geç” çağrısı yapıldı.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Birlik Mahallesi’nde yer alan İnönü Parkı’nda gerçekleşen panayırda iklim ve çevre dostu çalışmalar yürüten 20’yi aşkın Sivil Toplum Kuruluşu yer aldı. Panayırda konuşan Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Serhan Sarıkaya, “Bu dünya bizim, bu dünya hepimizin. Başta İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olmak üzere tüm müdürlüklerimiz, birimlerimiz, çalışanlarımız ve TEMA Vakfı ile daha yeşil bir dünya için çalışmalarımızı sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Küreselleşen sanayi sektörünün getirdiği çevresel felaketlerin yol açtığı iklim krizine karşı gün geçtikçe daha çok bilinçlenen, harekete geçen ve yeşil bir dünya için emek sarf eden bir toplum yaratmak ve gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakmak mümkün” dedi.

 

“İklim için harekete geç”

TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Eylem Tuncaelli de “Biliyorsunuz gezegenimiz ozon tabakasının incelmesinden, verimli topraklarımızın kaybına, arazi tahribatından plastik kirliliğine, biyolojik çeşitlilik kaybından yıkıcı ormansızlaşmaya, susuzluktan hava kirliliğine kadar birçok ekolojik sorunla boğuşuyor. Bunlar sadece birimizin ya da sadece birkaç bölgenin, ülkenin sorunu değil. Bunlar tüm yerkürenin sorunu, hepimizin, yaşamın devamlılığının sorunu” diye konuştu. İklim için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncaelli “Eğer hemen şimdi bir şeyler yapmaya başlamazsak gelecek nesiller iklim krizinin en kötü sonuçlarına katlanacaklar. Atmosferimizin dengesini bozup küresel sıcaklık artışlarına yol açan karbondioksit gazı en çok fosil yakıtlar sebebiyle atmosferimize karışıyor. Fosil yakıtlar sadece bununla kalmıyor, ülkemiz özelinde kömür için Akbelen gibi ormanlarımız yok ediliyor, arazilerimiz topraklarımız tahrip ediliyor. Tam da bu sebeple fosil yakıtlardan çıkılması, yerine temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları oluşturulması için çalışmalara başlanması gerektiğini vurguluyor, ‘iklim eylemi hemen şimdi’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

 “Atölyeler hem renk kattı hem de farkındalık yarattı”

Panayır boyunca stantlarda 7’den 77’ye herkesin ilgisini çeken atölyeler yapıldı. TEMA Vakfı tarafından kurulan stantlarda çocuklara yönelik “İklim değişikliğini tanıyalım”, “İklim değişikliğine dur de!”, “Büyüklere mesajlar”, “İklim için tasarlıyoruz” temalı 4 atölye gerçekleşti. Ayrıca panayırda stantları bulunan Sivil Toplum Kuruluşları düzenledikleri atölyelerle iklim krizine dikkat çekti ve çevrenin korunmasına dair farkındalık yarattı. Atölyelerin ardından gerçekleşen Beden Perküsyonu etkinliği ile panayır katılımcıları dans etti. Panayır, sanatçılar Alaz Pesen ve Çağrı Çetinsel’in konserleri ile son buldu. 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

GAZİOSMANPAŞA KAYMAKAMI İSKENDER YÖNDEN İLİM YAYMA CEMİYETİ'NİN 75. YIL PROGRAMINA KATILDI

BAYRAMPAŞA'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ: BOŞ BİNANIN ÇÖKEN KISIMLARI PARK HALİNDEKİ İKİ ARACI EZDİ

HASAN MUTLU: “AK PARTİ İŞGAL EDENE KADAR SEÇİM Mİ YAPACAĞIZ?”

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMİ 26 EKİM PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

BAYRAMPAŞA YEŞİLAY’DAN 29 EKİM’E ÖZEL ANNE-ÇOCUK ATÖLYESİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI HİJYEN DENETİMİ

KARİYER VE İSTİHDAM FUARI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

“SU AKAR YATAĞINI BULUR” SANATSEVERLERLE BULUŞTU

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN İMAMI AZAM KUR'AN KURSU'NA ZİYARET

ÇİFTÇİ VE EREN'DEN YEŞİLÇİMEN'E GENÇLİK VURGUSU

MURATPAŞA MAHALLESİNİN ACI GÜNÜ, SEYİT KELEŞ VEFAT ETTİ

HASAN MUTLU KONTROL İÇİN HASTANEYE KALDIRILDI

RASİM BİLGEHAN: "EĞİTİMİN OLMADIĞI YERDE TEKNOLOJİDEN BAHSEDİLEMEZ”

EYÜPSULTAN KENT LOKANTASI HER GÜN BİNLERCE VATANDAŞA HİZMET VERİYOR

“SMART MEETS” KAPSAMINDA KÜLTÜRLER BULUŞTU

SULTANGAZİLİ MİNİK SPORCULARDAN BİR MÜSABAKADAN TAM 24 MADALYA!

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN, BAYRAMPAŞA'NIN GÜÇ DAMARLARINI ZİYARET ETTİ

RUMELİ TÜRKLERİ VAKFI DEPREM SÖYLEŞİSİNE TBST DERNEĞİ'NDEN KATILIM

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE HAFIZLIĞI MUHAFAZA EĞİTİMİ SÜRÜYOR

DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA: KIRK GÜNLÜK BİR HASRET MEKTUBU

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
İKLİM PANAYIRINDA ORTAK ÇAĞRI:  “İKLİM İÇİN HAREKETE GEÇ!”

İstanbul

24.10.2025

  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:19
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:49
  • AKŞAM 18:18
  • YATSI 19:38

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3
  • Cuma 22.5 ° / 17.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 17.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı