https://www.atakansigorta.com/

İKLİM PANAYIRINDA ORTAK ÇAĞRI: “İKLİM İÇİN HAREKETE GEÇ!”

TEMA Vakfı ve Çankaya Belediyesi ortaklığıyla “Küresel İklim Grevi” kapsamında iklim krizine karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen İklim Panayırı dün gerçekleşti.

TARİH: 24.09.2023 18:19
Son Güncelleme: 24.09.2023 18:19

Editör: Cihan Serdar Aktaş

Panayırda başta karar alıcılar olmak üzere herkese “İklim için harekete geç” çağrısı yapıldı.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Birlik Mahallesi’nde yer alan İnönü Parkı’nda gerçekleşen panayırda iklim ve çevre dostu çalışmalar yürüten 20’yi aşkın Sivil Toplum Kuruluşu yer aldı. Panayırda konuşan Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Serhan Sarıkaya, “Bu dünya bizim, bu dünya hepimizin. Başta İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olmak üzere tüm müdürlüklerimiz, birimlerimiz, çalışanlarımız ve TEMA Vakfı ile daha yeşil bir dünya için çalışmalarımızı sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Küreselleşen sanayi sektörünün getirdiği çevresel felaketlerin yol açtığı iklim krizine karşı gün geçtikçe daha çok bilinçlenen, harekete geçen ve yeşil bir dünya için emek sarf eden bir toplum yaratmak ve gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakmak mümkün” dedi.

 

“İklim için harekete geç”

TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Eylem Tuncaelli de “Biliyorsunuz gezegenimiz ozon tabakasının incelmesinden, verimli topraklarımızın kaybına, arazi tahribatından plastik kirliliğine, biyolojik çeşitlilik kaybından yıkıcı ormansızlaşmaya, susuzluktan hava kirliliğine kadar birçok ekolojik sorunla boğuşuyor. Bunlar sadece birimizin ya da sadece birkaç bölgenin, ülkenin sorunu değil. Bunlar tüm yerkürenin sorunu, hepimizin, yaşamın devamlılığının sorunu” diye konuştu. İklim için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncaelli “Eğer hemen şimdi bir şeyler yapmaya başlamazsak gelecek nesiller iklim krizinin en kötü sonuçlarına katlanacaklar. Atmosferimizin dengesini bozup küresel sıcaklık artışlarına yol açan karbondioksit gazı en çok fosil yakıtlar sebebiyle atmosferimize karışıyor. Fosil yakıtlar sadece bununla kalmıyor, ülkemiz özelinde kömür için Akbelen gibi ormanlarımız yok ediliyor, arazilerimiz topraklarımız tahrip ediliyor. Tam da bu sebeple fosil yakıtlardan çıkılması, yerine temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları oluşturulması için çalışmalara başlanması gerektiğini vurguluyor, ‘iklim eylemi hemen şimdi’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

 “Atölyeler hem renk kattı hem de farkındalık yarattı”

Panayır boyunca stantlarda 7’den 77’ye herkesin ilgisini çeken atölyeler yapıldı. TEMA Vakfı tarafından kurulan stantlarda çocuklara yönelik “İklim değişikliğini tanıyalım”, “İklim değişikliğine dur de!”, “Büyüklere mesajlar”, “İklim için tasarlıyoruz” temalı 4 atölye gerçekleşti. Ayrıca panayırda stantları bulunan Sivil Toplum Kuruluşları düzenledikleri atölyelerle iklim krizine dikkat çekti ve çevrenin korunmasına dair farkındalık yarattı. Atölyelerin ardından gerçekleşen Beden Perküsyonu etkinliği ile panayır katılımcıları dans etti. Panayır, sanatçılar Alaz Pesen ve Çağrı Çetinsel’in konserleri ile son buldu. 

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

SULTANGAZİ’DE ARA TATİL YİNE ÇOK EĞLENCELİ

MİLLET BAHÇESİ’NDE İNTERNET HIZLANIYOR

ŞAMPİYONLAR KUPALARINA KAVUŞTU: BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN GENÇLERE TAM DESTEK

BAYRAMPAŞA’ KIZILAY GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA KOCAMAN SORU İŞARETLİ BİR TAHLİYE

BAŞ DÜŞMAN BAĞIMLILIK: EN İYİ NARKOTİK ANNE

BAŞKAN VEKİLİ AKIN'DAN KARTALTEPE’DE ESNAF VE KOMŞU ZİYARETİ

İBB EMEKLİ PAZAR DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇOCUKLAR TATİLİN TADINI SPORLA ÇIKARDI

GÖNÜLLER BİR, KÜLTÜRLER KOMŞU: BAYRAMPAŞA’DA KARDEŞLİK BULUŞMASI

BAYRAMAPAŞA BELEDİYESİ NE YAPILAN OPERASYONDA 6 TUTUKLAMA

BAŞKAN ALİCAN ÇAM VE İBB HEYETİNDEN KİPTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE İNCELEME

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDE DÖNÜŞTÜREN ELLER ATÖLYESİ

BAYRAMPAŞA’DA HİZMET KALİTESİNE ‘EĞİTİM’ DOPİNGİ

GENÇLERE SPOR AKADEMİLERİ YOLUNDA ÜCRETSİZ DESTEK

BAYRAMPAŞA’DA KARNE SEVİNCİ: ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

2026 EYÜPSULTAN SÖMESTİR FESTİVALİ BAŞLADI

ŞİŞLİ BELEDİYESİ USULSÜZ YAPILAŞMAYA GEÇİT VERMİYOR

BAŞKAN VEKİLİ AKIN: "BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ GÖNÜL BAĞLARIMIZ"

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
İKLİM PANAYIRINDA ORTAK ÇAĞRI:  “İKLİM İÇİN HAREKETE GEÇ!”

İstanbul

28.01.2026

  • İMSAK 06:44
  • GÜNEŞ 08:12
  • ÖĞLE 13:22
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 18:22
  • YATSI 19:45

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
  • Çarşamba 11.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.4 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu